20.7 C
Amaliáda
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιMήνυση για την κλοπή που είχε γίνει τον Φεβρουάριο στο κλειστό γυμναστήριο

Mήνυση για την κλοπή που είχε γίνει τον Φεβρουάριο στο κλειστό γυμναστήριο

Σχετικές ιστορίες

Πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα της Κουρούτας

Τοποθετήθηκε, από το Δήμο Ήλιδας, σήμερα το πρωί στην...

Το πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Τις πύλες του στο κοινό ανοίγει το Πάρκο ΣΠΚ...

Σε φάση υλοποίησης περνάει το Open Mall Αμαλιάδας

Ένα έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και ωρίμασε με την...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου...

Υπό την αιγίδα της UNESCO οι εκδηλώσεις στο Νεοχώρι Κυλλήνης

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Μυρτουντίων Ηλείας ανακοίνωσε...
spot_img

Μετά δύο μήνες από το συμβάν, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας αποφάσισε την άσκηση μήνυσης κατά αγνώστων προσώπων, ως και κατά παντός ποινικώς υπευθύνου που θα προκύψει από την ποινική διαδικασία για την κλοπή που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμαλιάδας, με λεία ύψους 7.000 ευρώ.
Στο σκεπτικό της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 19 Απριλίου 2024 αναγράφονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Περί άσκησης ή μη μήνυσης κατά αγνώστων προσώπων. Ο Αντιδήμαρχος Άθλησης, Νέας Γενιάς και Τουριστικής Προβολής κ. Γεώργιος Κράλλης, μου γνωστοποίησε ότι την 17-2-2024 και περί ώρα 02.40 π.μ. έως 15.20 π.μ., μετά από υλικό που συλλέχθηκε από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας και Κλειστό Γυμναστήριο, τρία άγνωστα πρόσωπα εισέβαλαν στο Κλειστό Γυμναστήριο από την οπίσθια πόρτα αυτού και αφού έσπασαν, παραβίασαν την κλειδαριά της πόρτας του Κλειστού Γυμναστηρίου, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έκλεψαν τέσσερα ηχεία επαγγελματικά και τρεις ενισχυτές, ιδιοκτησίας του Δήμου, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ περίπου. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και προσήλθαν στον χώρο, προκειμένου να πάρουν αποτυπώματα και να συλλέξουν στοιχεία.
Κατόπιν τούτων, εισηγούμαι την άσκηση μήνυσης κατά αγνώστων προσώπων και κατά παντός ποινικώς υπευθύνου, με το εξής περιεχόμενο:
«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΜΗΝΥΣΗ Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ», που εδρεύει στην Αμαλιάδα και επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά 36», νομίμως εκπροσωπουμένου από τον Δήμαρχο του κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο
ΚΑΤΑ
Αγνώστων προσώπων και κατά παντός ποινικώς υπευθύνου, που θα προκύψει από την ποινική διαδικασία.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Την 17-2-2024 και περί ώρα 02.40 π.μ. έως 15.20 π.μ., μετά από υλικό που συλλέχθηκε από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας και Κλειστό Γυμναστήριο, τρία άγνωστα πρόσωπα εισέβαλαν στο Κλειστό Γυμναστήριο από την οπίσθια πόρτα αυτού και αφού έσπασαν-παραβίασαν την κλειδαριά της πόρτας του Κλειστού Γυμναστηρίου, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έκλεψαν τέσσερα ηχεία επαγγελματικά και τρεις ενισχυτές, ιδιοκτησίας του Δήμου, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ περίπου. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και προσήλθαν στον χώρο, προκειμένου να πάρουν αποτυπώματα και να συλλέξουν στοιχεία.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 372 ΠΚ «1. Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών· και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών».
Επειδή άγνωστα σε εμάς πρόσωπα προέβησαν στις άνω παράνομες και άδικες πράξεις σε βάρος του Δήμου Ήλιδας, καθόσον, χωρίς να έχουν δικαίωμα, αυτοβούλως και παρανόμως εισήλθαν στο Κλειστό Γυμναστήριο και αφαίρεσαν τα ανωτέρω κινητά πράγματα, ιδιοκτησίας του Δήμου Ήλιδας, με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα.
Επειδή οι άνω πράξεις των μηνυομένων είναι παράνομες και άδικες, στοιχειοθετούν δε αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 372 ΠΚ, 378 ΠΚ κλπ). ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Και με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου Μηνύω τους άγνωστους δράστες και κάθε υπεύθυνο που θα προκύψει από την ποινική διαδικασία και ζητώ την ποινική τους δίωξη και τιμωρία, σύμφωνα με το νόμο. Δηλώνω δε ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων προς υποστήριξη της κατηγορίας από τις παράνομες και άδικες πράξεις των ανωτέρω προσώπων. Μάρτυρές προτείνω τους:
1) Γεώργιο Κράλλη του Δημητρίου, Αντιδήμαρχο Άθλησης, Νέας Γενιάς και Τουριστικής Προβολής, κάτοικος Αμαλιάδας, οδός Κουρογιαννοπούλου 40.
2) Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, υπάλληλο Δήμου Ήλιδας.
Παρακαλώ όπως μου χορηγηθεί επίσημο αντίγραφο της παρούσας
Αμαλιάδα -3-2024
Για τον μηνυτή
Ο Δήμαρχος
Χρήστος Χριστοδουλόπουλος»
Ως εκ τούτου θα πρέπει η Δημοτική Επιτροπή με απόφαση της, ως αρμόδια κατ’άρθρο 72 του Ν. 3852/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, να προβεί στις εξής ενέργειες:
α) Στην άσκηση μήνυσης κατά αγνώστων προσώπων, ως και κατά παντός ποινικώς υπευθύνου που θα
προκύψει από την ποινική διαδικασία, σύμφωνα με το ανωτέρω περιεχόμενο,
β) θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει προς τούτο τον Δήμαρχο Δήμου Ήλιδας ή σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας αυτού τον νόμιμο αναπληρωτή του ή να εξουσιοδοτήσει την Νομική Σύμβουλο του Δήμου, όπως αντί αυτού και για λογαριασμό του καταθέσει και υπογράψει αρμοδίως την μήνυση,
γ) να παρασταθεί ο Δήμος Ήλιδας ως πολιτικώς ενάγων για την υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον κάθε
υπεύθυνου που θα προκύψει από την ποινική δικογραφία,
δ) να χορηγήσει την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα στην υπογράφουσα νομική σύμβουλο να παρασταθεί Ενώπιον του ποινικού Δικαστηρίου και να επαναλάβει την δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον κάθε υπεύθυνου που θα προκύψει από την ποινική δικογραφία και γενικά να ενεργήσει κάθε τι το νόμιμο προς περάτωση αυτής της εντολής.».

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!