20.2 C
Amaliáda
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΤο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων με τον Δήμαρχο Ζαχάρως

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων με τον Δήμαρχο Ζαχάρως

Σχετικές ιστορίες

Γιορτή λήξης στην ακαδημία μπάσκετ του Κοροίβου

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία...

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας, ενώνουν ξανά...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Ο καταξιωμένος διεθνώς επιχειρηματίας με τις κοινωνικές ευαισθησίες

Ο Αμαλιαδίτης επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της TURBOMED, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος...

Εθεάθη στην Αμαλιάδα…!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος αυτοκίνητα, μια λιμουζίνα...

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 16-6-2024 στην Ηλεία

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού Αμαλιάδας...
spot_img

Συνάντηση εργασίας των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π Ε Ηλείας με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου. Οι κκ. Γιώργος Παπανικολόπουλος- Πρόεδρος & μέλος του Δ Σ της ΠΟΜΑμεΑ . Τζίνα Αλεξανδροπούλου- Αντιπρόεδρος, Γιάννης Πετρόπουλος – Ταμίας , και Στέφανος Δημητρόπουλος- Αναπληρωτής Γραμματέας μετά από επικοινωνία που είχαν με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κωνσταντίνο Μητρόπουλο επισκέφτηκαν την περιοχή, όπου και συζήτησαν για θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή της Ζαχάρως, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε όλους του δρόμους αλλά και στα πεζοδρόμια της περιοχής καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες όπου θα πρέπει να έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι με αναπηρία, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν διορθώσεις σε ράμπες που έχουν ήδη δημιουργηθεί προκειμένου να αρθεί η όποια επικινδυνότητα υπάρχει .

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου – Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Τερζή, του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής Γιώργου Τριγάζη, του αναπληρωτή διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Μιχόπουλου, του Προϊστάμενου Προγραμματισμού του Δήμου Ζαχάρως Αντώνη Δρίλλια, του ειδικού συμβούλου Δημάρχου Γρηγόρη Δρακόπουλου, της Προϊσταμένης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Αλεξάνδρας Θεοφιλοπούλου καθώς και της ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας Έλενας Στρουμπάκου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ζητήθηκε από το Δήμαρχο Ζαχάρως Κωνσταντίνο Μητρόπουλο να προχωρήσει άμεσα στην εκμίσθωση ειδικού μηχανήματος πρόσβαση στην θάλασσα προκειμένου και αυτό το καλοκαίρι οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορέσουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μία τουλάχιστον παραλία της περιοχής. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα μας, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου η περιοχή της Ζαχάρως να είναι φιλικά προσβάσιμη προς όλους, ενώ τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η διαγράμμιση και θέσεων στάσης- στάθμευσης για τους ανθρώπους με αναπηρία. Παράλληλα τόνισε ότι ο δήμος «τρέχει» τις διαδικασίες προκειμένου μέσω προγράμματος να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων, ωστόσο σημείωσε ότι επειδή οι διαδικασίες προμήθειας δεν μπορούν να επιταχυνθούν όπως ο ίδιος θα ήθελε, θα προχωρήσει η διαδικασία της μίσθωσης ενός μηχανήματος για αυτό το καλοκαίρι.

Το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Ζαχάρως Κωνσταντίνο Μητρόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς επέλεξε να περιηγηθεί όλη την πόλη ο ίδιος μαζί με το επιτελείο του προκειμένου να δει και να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν κάτι το οποίο για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με κανέναν άλλο δήμαρχο της περιοχής μας. Αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου ο Δήμος Ζαχάρως να είναι φιλικός για όλους τους ανθρώπους με αναπηρία.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!