18.7 C
Amaliáda
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΒιβλίοΤο νέο βιβλίο ποίησης του Λεωνίδα Μαργαρίτη

Το νέο βιβλίο ποίησης του Λεωνίδα Μαργαρίτη

Σχετικές ιστορίες

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα Τρίτη 23-4-2024 στην Ηλεία

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης στις Κοινότητες Νεοχωρίου,...

Σαν Σήμερα 23 Απριλίου

22 Απριλίου | 23 Απριλίου | 24 Απριλίου Γεγονότα 215 π.Χ....

Διόρθωση πληθυσμού σε Ροβιάτα και Σαβάλια

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα αποτελέσματα της Απογραφής...

Τεστ Παπ από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε...

Πασχαλινό παζάρι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Από τον Σεπτέμβριο της φετινής σχολικής χρονιάς το 6ο...
spot_img

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο ποίησης με τίτλο «Κραυγές, Σιωπές και Ψίθυροι» του Ηλείου Λογοτέχνη – Συγγραφέα Λεωνίδα Μαργαρίτη.
Ο ίδιος αναφέρει:
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση πήρα στα χέρια μου το δέκατο όγδοο βιβλίο μου, την πέμπτη, ποιητική μου συλλογή με τίτλο: «Κραυγές, σιωπές και ψίθυροι».
Η συλλογή αυτή άργησε να έρθει μετά από μια παρατεταμένη κυοφορία.
Η επαγγελματική μου ενασχόληση σύμφωνα με τις κρατούσες αντιλήψεις ήταν εν πολλοίς ασυμβίβαστος με τη θητεία μου στην υπηρεσία της μούσας της ποίησης.
Όχι βέβαια πως από το 1986 που τυπώθηκε η τέταρτη ποιητική μου συλλογή, έπαψα να γράφω ποίηση, αλλά για να αποφύγω τον ψόγο του συμπατριώτη μου Υπουργό Πολιτισμού Σωτήρη Κούβελα, έγραφα ποίηση και τη δημοσίευα με το ψευδώνυμο «Ίων Λεύκιος».
Με αυτή την ανάρτηση παρουσιάζω την τελευταία μου ποιητική συλλογή στις φιλες και τους φίλους νιώθω ακόμη την ανάγκη από αυτό το βήμα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου
στη διοίκηση της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» και ειδικά στον Πρόεδρό της ομογενή μαικήνα Αθανάσιο Στεφανόπουλο, που ανέλαβε την έκδοση της συλλογής μου καθώς επισης και το εκλεκτό φίλο συγγραφέα – ποιητή Σωτήρη Ι. Νικολακόπουλο ο οποίος και την προλόγισε».
Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης γεννήθηκε στον Κόροιβο της Ηλείας και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα όπου άσκησε επί χρόνια τη δικηγορία.
Είναι έγγαμος και έχει τέσσερα παιδιά. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι σήμερα Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Πρόεδρος του συλλόγου των Ηλείων της Πάτρας, Πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (1988-2004).
Είναι μέλος της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών, της Εθνολογικής Εταιρείας, της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών και άλλων πνευματικών – πολιτιστικών φορέων. Εξέδιδε την μηνιαία εφημερίδα “Ήλιδα” (198-1980) και την τριμηνιαία εφημερίδα “Πολύτεκνος” (1984-2004).
Έχουν εκδοθεί δεκατέσσερα έργα του σε Δοκίμιο, Νομικά Βοηθήματα, Διήγημα, Ποίηση, και Κριτική Βιβλίου. ΄Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών και διαλέξεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας καθώς και εισηγήσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!