21 C
Amaliáda
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΣυνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σχετικές ιστορίες

Ράπιντ τεστ την Τετάρτη 19-6-2024 στην Ηλεία

Tεστ ταχείας ανίχνευσης (ράπιντ τεστ) κρουσμάτων κορωνοϊού (covid-19) θα...

Σαν Σήμερα 19 Ιουνίου

18 Ιουνίου | 19 Ιουνίου | 20 Ιουνίου Η 19η...

Πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα της Κουρούτας

Τοποθετήθηκε, από το Δήμο Ήλιδας, σήμερα το πρωί στην...

Το πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Τις πύλες του στο κοινό ανοίγει το Πάρκο ΣΠΚ...

Σε φάση υλοποίησης περνάει το Open Mall Αμαλιάδας

Ένα έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και ωρίμασε με την...
spot_img

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, κυριάρχησε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να περιοριστούν οι δασικές πυρκαγιές, ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τις ενέργειες αυτές ο κ. Μπαλιούκος τις προσδιόρισε στα εξής:

-Στην πρόσληψη προσωπικού που θα ξεπεράσει τα 55 άτομα, πέραν των όσων έχουν προσληφθεί μέχρι τώρα και ξεπερνούν τα 10 άτομα.

-Έχει συντηρηθεί το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού.

-Ολοκληρώνεται η πλήρωση όλων των δεξαμενών κατάσβεσης.

-Ολοκληρώθηκε η προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού για τα συνεργεία του Δήμου.

-Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός εντός των οικισμών (δρόμοι, πλατείες, πάρκα, νεκροταφεία, σχολεία κλπ)

-Επικαιροποίηση χώρων προληπτικής απομάκρυνσης των πολιτών.

-Έχουν ειδοποιηθεί ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων και αναμένεται το αποτέλεσμα όπως ο νόμος ορίζει.

-Έγινε ορισμός ομάδων πυρασφάλειας στις Κοινότητες.

-Ολοκληρώνεται η καταγραφή των δημοτών με κινητικά προβλήματα από τις Προνοιακές Δομές του Δήμου.

Κοινή δράση εθελοντών

Ακόμα ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τόνισε πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια κοινής δράσης όσων προσφέρονται εθελοντικά στις Κοινότητές μας και να εμπλουτίσουν την θεσμοθετημένη ομάδα πυρασφάλειας στην οποία ηγείται ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Εξάλλου ο Δήμος αμέσως μετά το Πάσχα και αφού έχει ολοκληρώσει την καθαριότητα – αποψίλωση κάθε χώρου εντός των οικιστικών ιστών ξεκινά:

Την αποψίλωση περιοχών με ιστορικό εκδήλωσης πυρκαγιών, χώρων υψηλής επισκεψιμότητας, το κεντρικό δημοτικό οδικό δίκτυο και όχι μόνο, την αποψίλωση του περιβάλλοντα χώρου Μονών, Εξωκκλησιών κλπ.

Θα ολοκληρωθεί η καταγραφή χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης καύσιμων υλικών και απορριμμάτων.

Ορισμός περιπόλων, πυροφυλακίων τις ημέρες όπου ο βαθμός επικινδυνότητας είναι στο 3.

Έλεγχος υδροστομίων και επαφή με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πλήρωση με νερό των οχημάτων της με ευθύνη της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου.

Με την βοήθεια των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβούλων αλλά και κάθε πολίτη θα γίνει καταγραφή κτηνοτροφικών μονάδων, εξοχικών κατοικιών και λοιπών χώρων διαμονής στην ύπαιθρο με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα κλπ.

Επίσης ο κ. Μπαλιούκος έκανε γνωστό ότι φέτος ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε έγκαιρα με το ποσό 190.000 ευρώ και έχει δρομολογήσει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Παρεμβάσεις εξάλλου για το θέμα των δασικών πυρκαγιών, καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, έγιναν από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας κ. Κώστα Μπαλκάμο, τον εκπρόσωπο της διοίκησης Π.Υ. Ηλείας αντιπύραρχο κ. Αναστ. Κοτσώνη, την εκπρόσωπο του Δασαρχείου κ. Νικολέττα Κουμπούρα, τον διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτήρη Πιτσινή, την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, τους αντιδημάρχους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.κ. Αν. Καρνάρο, Μιλτ. Γεωργακόπουλο, Παν. Γριβάκη και Παν. Βασιλόπουλο, προέδρους Τ.Κ., εκπροσώπους φορέων , ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανασία Κουσκουρή, Δημ. Μικέλης και Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ.α.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν και τα θέματα του απολογισμού της χειμερινής περιόδου 2023-24 και της αντιμετώπισης κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα του 2024.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!