24.7 C
Amaliáda
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυβέρνησηΟ Ανδρέας Νικολακόπουλος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων

Σχετικές ιστορίες

Πανηγυρίζει ο Ναός στο Κοιμητήριο του Καλίτσα

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός...

Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ και με...

Διαιτητής ορκίστηκε Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος

Η διαιτητής ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ηλείας Βασιλική (Βίκη) Στασινοπούλου,...

Η “Αλυσίδα” στο “Σινέ Ρόδον” στον Σταφιδόκαμπο

Η μαύρη κωμωδία «Αλυσίδα» του Ηλείου Γιάννη Γαλανόπουλου θα...

Που θα γίνουν ράπιντ τεστ την Τρίτη 25-6-2024 στην Ηλεία

Αμαλιάδα, Συνεδριακό Κέντρο, 08:30-14:30 Πύργος, Γενικό Νοσοκομείο, 08:30-14:30 Πύργος, Αποστολική...
spot_img

Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο 3/2/2024, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, κα. Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Λυγούρα. Τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια του καταστήματος κα. Μαρία Λύτσιου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν κρατουμένους και προσωπικό. Τέλος, επισκέφθηκαν και τις παλιές φυλακές, που λειτουργούν πλέον ως Μουσείο αφιερωμένο τον σπουδαίο μουσικό, ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ.

«Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων, είναι από τα πρώτα που επισκέπτομαι μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου μου. Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε, με στόχο όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, για την κάλυψη ζητημάτων καθημερινότητας, επιπλέον ενίσχυσης  σε προσωπικό, και ακόμη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης», είπε ο κ. Υφυπουργός.

Ξεχωριστή υπήρξε η στιγμή, όταν σε εκδήλωση που ακολούθησε, του προσφέρθηκε το βιβλίο, που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι και έχει ως τίτλο: «Στα δυο στενά: κείμενα κρατουμένων των φυλακών Τρικάλων». Ένα βιβλίο που περιέχει κείμενα που συντάχθηκαν από δεκαεπτά συνολικά κρατούμενους στο κατάστημα των Τρικάλων, εκ των οποίων οι 10 έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

«Δράσεις σαν τη σημερινή στηρίζονται μεν στην συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και της σπουδαίας δουλειάς που κάνουν οι εκπαιδευτικοί εντός της φυλακής, στηρίζονται όμως και στους κρατουμένους. Μέσα από την τέχνη οι κρατούμενοι αισθάνονται ελεύθεροι, καθώς η τέχνη είναι «ελευθερία» Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη σημερινή δράση. Θέτουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Σωφρονιστικό Σύστημα. Ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό, γι’ αυτό και επενδύουμε πολλά ως Πολιτική ηγεσία, πάνω στην κεντρική αρχή που έχουμε για την ορθή εκπαίδευση των κρατουμένων, ως απαράβατο όρο κοινωνικής επανένταξης. Τα προβλήματα όμως στα Σωφρονιστικά Καταστήματα δεν σταματούν εδώ. Είναι αρκετά και ήδη στοχεύουμε στην αποτελεσματική τους αντιμετώπιση, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις των Καταστημάτων», τόνισε ο Υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων

Επιπλέον, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Υφυπουργός βρέθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Τρικάλων της ΝΔ, τον κ. Αθανάσιο Λιούτα και την κα. Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα. Στην Αστυνομική Διεύθυνση τον υποδέχθηκε, ο Δ/ΝΤΗΣ Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Αστυνομικός Διευθυντής (Α/Δ), κ. Δημήτριος ΜΗΤΡΑΙΝΑΣ, ενώ ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή των έξι Διοικητών των Α.Τ του Ν. Τρικάλων, καθώς και των προϊσταμένων των Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ, αλλά και εκπροσώπων του συνδικαλιστικού οργάνου, των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού.  Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα καθημερινότητας, με κυριότερο θέμα συζητήσεως, αυτό της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ως πρώτη προτεραιότητα, η ενίσχυση του ρόλου του αστυνομικού και η στήριξη του κρίσιμου έργου του με κάθε τρόπο. Μόνο έτσι θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσον αφορά τον τελικό στόχο, που είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία μας. Το οφείλουμε στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!