21 C
Amaliáda
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυβέρνησηΔιήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, σε Θεσσαλονίκη και...

Διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Σχετικές ιστορίες

Ράπιντ τεστ την Τετάρτη 19-6-2024 στην Ηλεία

Tεστ ταχείας ανίχνευσης (ράπιντ τεστ) κρουσμάτων κορωνοϊού (covid-19) θα...

Σαν Σήμερα 19 Ιουνίου

18 Ιουνίου | 19 Ιουνίου | 20 Ιουνίου Η 19η...

Πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα της Κουρούτας

Τοποθετήθηκε, από το Δήμο Ήλιδας, σήμερα το πρωί στην...

Το πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Τις πύλες του στο κοινό ανοίγει το Πάρκο ΣΠΚ...

Σε φάση υλοποίησης περνάει το Open Mall Αμαλιάδας

Ένα έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και ωρίμασε με την...
spot_img

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 24 και 25/4/2024 στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Χρήστου Μπουλούμπαση, και άλλων Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη τα στελέχη για τις σημαντικές επιτυχίες που σημείωσαν το τελευταίο διάστημα και ζήτησε ακόμη πιο εντατική προσπάθεια και συνεργασία από όλους, με στόχο την μεγαλύτερη εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους πολίτες. Μάλιστα στο κομμάτι της αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη αντέδρασαν καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα άκρως αποτελεσματικά, με βασικό τους μέλημα την προστασία των θυμάτων. Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην Α.Δ. Θεσσαλονίκης λειτουργούν ήδη με επιτυχία δυο γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και άμεσα θα συσταθεί και τρίτο για την ακόμη καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών.

«Η προσπάθεια που γίνεται από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθοριστική απέναντι στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας, γι αυτό και συνεχάρην προσωπικά τα στελέχη για τις σημαντικές επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος, που συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους πολίτες. Ήδη λειτουργούν στην Α.Δ. Θεσσαλονίκης δύο γραφεία αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, που κάνουν πολλή σημαντική δουλειά προστατεύοντας με επιτυχία τα θύματα και άμεσα θα συσταθεί και τρίτο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να σπάσει η σιωπή και να μιλήσουν όσο περισσότερες γυναίκες υφίστανται κάθε μορφής βία, και κυρίως να μην μείνει καμία απροστάτευτη», δήλωσε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Καταστήματος κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του Καταστήματος και τον ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες καθημερινής διαβίωσης προσωπικού και κρατουμένων. Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των Εξωτερικών Φρουρών, όπου άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους. «Συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά την προσπάθεια, πάνω στη βάση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για ένα πιο σύγχρονο, δίκαιο και ανθρωποκεντρικό σωφρονιστικό σύστημα», τόνισε ο κ. Υφυπουργός.

Στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο Κέντρο Νεότητας «Φάρος του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης (περιοχή με το μεγαλύτερο οικισμό ΡΟΜΑ στην Θεσσαλονίκη), που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, και όπου ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης προσφέρει σπουδαίο και θεάρεστο έργο σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική κοινωνική δομή που λειτουργεί από το 2004, και μέσα από το έργο προσφοράς δεκάδων εθελοντών και δωρητών δίνεται από εκεί η δυνατότητα σε πολλά παιδιά να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να περάσουν δημιουργικά τη μέρα τους ασκώντας δραστηριότητες, να μορφωθούν, να σπουδάσουν και να ενταχθούν «την επόμενη μέρα» στην κοινωνία, ως ολοκληρωμένοι πολίτες. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια απέναντι σε φαινόμενα εγκληματικότητας, αλλά αν θέλουμε να φέρουμε αποτελέσματα στην καταστολή, θα πρέπει αρχικά να δουλέψουμε στο κομμάτι της πρόληψης», ανέφερε ο κ Υφυπουργός..

Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός βρέθηκε στους χώρους του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης, όπου είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά το σπουδαίο έργο που γίνεται εκεί. Ένα έργο πραγματικής προσφοράς, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ώστε καμία γυναίκα που υφίσταται βία, ενδοοικογενειακή, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική κ.ά., να μην μένει μόνη και απροστάτευτη.

«Στο πλαίσιο των δράσεων που ξεδιπλώνουμε για την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και διάκρισης εις βάρος της γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης, έχει πάντα ανοιχτές πόρτες και στέκεται στο πλευρό τους, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική βοήθεια, παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Δίνουμε το κίνητρο στα θύματα να μιλήσουν. Σπάμε τη σιωπή κάθε γυναίκας και εφαρμόζουμε πολιτικές που είναι «ΚΑΤΑ» της βίας, αλλά «ΥΠΕΡ» της γυναίκας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, έγινε δεκτός από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αθανάσιο Παπάζογλου και άλλα στελέχη, με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα που αφορούν το σώμα, τις επιχειρησιακές ανάγκες και την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, μίας περιοχής με έντονο τουριστικό στοιχείο και κατ’ επέκταση μεγάλες απαιτήσεις, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής κ. Στυλιανός Κουτογλίδης, με τον οποίο είχαν συζήτηση εφ όλης της ύλης, σχετικά με τα ζητήματα καθημερινότητας προσωπικού και κρατουμένων. Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε στη συνέχεια τους χώρους παραγωγής που λειτουργούν εντός του Καταστήματος, όπου παράγονται από τους κρατούμενος αρκετά βασικά προϊόντα και εξασφαλίζεται έτσι η επάρκεια σε διάφορα είδη σίτισης.

«Στοχεύουμε μέσα από την εφαρμογή μίας σύγχρονης Σωφρονιστικής Πολιτικής, στην βελτίωση των συνθηκών κράτησης και στην επιπλέον στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο Κατάστημα, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους. Επιπλέον, δείχνουμε ως Πολιτική Ηγεσία, μεγάλο ενδιαφέρον για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, ενώ στηρίζουμε διάφορες παραγωγικές δράσεις εντός των Καταστημάτων όλης της χώρας, που συμβάλλουν στην δημιουργική απασχόληση και την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων», τόνισε ο κ. Υφυπουργός.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!