22.7 C
Amaliáda
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΣυνάντηση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας...

Συνάντηση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Σχετικές ιστορίες

Δωρεάν ράπιντ τετσ στην Ηλεία τη Τρίτη 16 Απριλίου

ΗΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ   16/4 Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στο...

Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας ανέδειξε το μεγαλείο της Αρχαίας Ήλιδας,...

Δράση του Κέντρου Πρόληψης στο Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα προαγωγής...

Συγκέντρωση τροφίμων από τον Σύλλογο Νέων Καταραχίου Πύργου

Ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου Πύργου «Η Αγία Μαρίνα» συγκεντρώνει...

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών

Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών διοργανώνει εκδήλωση για...
spot_img
Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και θέματα Τουρισμού αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Φεβρουάριου 2024 τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Συζήτησαν διεξοδικά για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» (στις 16 Απριλίου 2024 στην Αρχαία Ολυμπία),  ως γεγονός που επαναφέρει την γενέτειρα των Αγώνων στο διεθνές προσκήνιο, παράλληλα με την διοργάνωση των αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναφέρθηκαν, επίσης, σε θέματα Τουρισμού και δράσεων εξωστρέφειας με διεθνή αντίκτυπο όπως η κρουαζιέρα, ο ποδηλατικός Γύρος (L` Etape De Greece, με εκκίνηση και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία), με τους κκ Παναγιωτόπουλο και Νικολακόπουλο να συμφωνούν στην ενίσχυση της συνεργασίας τους -με καθημερινή επικοινωνία- προκειμένου να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε δήλωση του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ανέφερε: «Για άλλη μια φορά η πόλη μας, ως κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, συγκεντρώνει το βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη. Φέτος, μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο, καθώς συμπληρώνονται 2800 έτη από την πρώτη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα θέματα, βέβαια, που συζητήσαμε με τον κ. Νικολακόπουλο δεν αφορούν μόνο την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά κυρίως τις κοινές μας δράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής μας, της ιστορίας της, του πολιτισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους.

»Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λοιπόν, θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα και προτείναμε τρόπους με τους οποίους θα φέρουμε περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας, ανάγοντας τον Δήμο μας σε έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να είναι στάσιμοι, να διαμένουν και να έρχονται σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία μας. Η Ολυμπία πρέπει να γίνει ένα τουριστικό προϊόν μεγάλης ζήτησης και ικανοποίησης των επισκεπτών της.

»Τέλος, συζητήθηκε και η συμμετοχή του Δήμου μας σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, οι οποίες αναδεικνύουν κάθε φορά πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων, των Δήμων, των Ενώσεων, της Περιφέρειας, αλλά και κάθε μεμονωμένης επιχείρησης, στην προσπάθεια της τουριστικής προώθησης του τόπου».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, το ερχόμενο καλοκαίρι επαναφέρουν την Αρχαία Ολυμπία, την Ηλεία, τη χώρα μας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για αυτό το σπουδαίο γεγονός συναντηθήκαμε με τον κ. Παναγιωτόπουλου έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα καθώς και άλλα ζητήματα.

»Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι αποτελούν μοναδική ευκαιρία προβολής για την Περιφέρειά μας και την Ηλεία φυσικά, με το brand Olympian Land να έχει την ευκαιρία να προβληθεί στα εκατομμύρια επισκεπτών στη Γαλλική πρωτεύουσα και τα δισεκατομμύρια τηλεθεατών που θα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τους αγώνες. Ένα γεγονός που θέλουμε να επιβεβαιώσει την ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας.

»Στην κορυφαία αυτή στιγμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας».

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!