26.9 C
Amaliáda
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΣυνάντηση για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Συνάντηση για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Σχετικές ιστορίες

Ο Θ. Θεοδωρακόπουλος στον ‘Ηφαιστο Ήλιδας

Η νεοσύστατη ομάδα ποδοσφαίρου του Ηφαίστου Ήλιδας ανακοίνωσε τη...

Γενική Συνέλευση στον Ολυμπιακό Σαβαλίων

Τρίτο κάλεσμα για Γενική Συνέλευση στον Ολυμπιακό Σαβαλίων με...

Εξετάσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Νοσοκομείο Κρεστένων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 15...

Μουσική εκδήλωση στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

Το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας πηγαίνει στον Πύργο Ηλείας!!! Σε μια...

Η αποστολή του Δήμου Ήλιδας στο Μεξικό

Ο Δήμος Ήλιδας θα λάβει μέρος στους 56ους Παγκόσμιους...
spot_img

Συνάντηση με μέλη του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, παρουσία του προέδρου κ. Θανάση Θεοδόση, είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, μετά και την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει ένα 24ωρο πριν το νέο σχέδιο Νόμου σε διαβούλευση.
Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν, ότι αυτό που έχει προαναγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο γίνεται πράξη και το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας μετατρέπεται σε περιφερειακό του πρωτοδικείου Πύργου, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του.
Όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση στην οποία αναλύθηκαν διεξοδικά οι προθέσεις της κυβέρνησης, τα νέα δεδομένα που προσπαθεί να θέσει το σχέδιο νόμου μόνο θετικά δεν είναι για το Πρωτοδικείο, με τον κύριο Χριστοδουλόπουλο να κάνει γνωστές όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει τους τελευταίους μήνες, ακόμα και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη διαβούλευση που ξεκίνησε, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας το ερχόμενο Σάββατο, με τη συμμετοχή φορέων της Βόρειας Ηλείας και κυρίως των βουλευτών του Νομού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό – αρραγές μέτωπο, το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ήλιδας: «Σε τόσο μεγάλα θέματα χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο συνεργασίας, χρειάζονται ευρείες συναινέσεις και όχι η λειτουργία μονάδων που κάνουν μεμονωμένες κινήσεις. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο, να συγκαλέσουμε μία μεγάλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το ερχόμενο Σάββατο, με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων της Βόρειας Ηλείας, των βουλευτών και αν είναι δυνατό του συνόλου των εκπροσώπων αρχών και φορέων του Νομού, προκειμένου όλοι μαζί να πούμε ένα μεγάλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στη υποβάθμιση της Ηλείας».
Μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του ερχόμενου Σαββάτου αναμένεται να τεθεί και το πλαίσιο όλων των ενεργειών, που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, προς πάσα κατεύθυνση.
Από πλευράς Δημοτικής Αρχής στη συνάντηση συμμετείχε ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου, οι αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστας Τσεριώνης και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Ντίνος Τρικόγιας και η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας και μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου κα Ειρήνη Θεοδωροπούλου.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!