26.9 C
Amaliáda
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών για τα Πειραματικά...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών για τα Πειραματικά Σχολεία

Σχετικές ιστορίες

Ο Θ. Θεοδωρακόπουλος στον ‘Ηφαιστο Ήλιδας

Η νεοσύστατη ομάδα ποδοσφαίρου του Ηφαίστου Ήλιδας ανακοίνωσε τη...

Γενική Συνέλευση στον Ολυμπιακό Σαβαλίων

Τρίτο κάλεσμα για Γενική Συνέλευση στον Ολυμπιακό Σαβαλίων με...

Εξετάσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Νοσοκομείο Κρεστένων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 15...

Μουσική εκδήλωση στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

Το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας πηγαίνει στον Πύργο Ηλείας!!! Σε μια...

Η αποστολή του Δήμου Ήλιδας στο Μεξικό

Ο Δήμος Ήλιδας θα λάβει μέρος στους 56ους Παγκόσμιους...
spot_img

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΚΑΙ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ «ΠΑΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ» ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
Με αφορμή τον χαρακτηρισμό του 2ου Νηπιαγωγείου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών «Πάρης Κατσούφης» του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πειραματικά σχολεία μας δημιουργούνται εύλογα, πολλά ερωτήματα και απορίες.
Αναφορικά με την επιλογή των ανωτέρω σχολικών μονάδων που προκρίθηκαν, αναρωτιόμαστε αν τα κριτήρια αξιολόγησης που προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου 4692/2020 άρθρο 13 καλύπτονταν εξίσου και από περισσότερα σχολεία του Δήμου μας και αν ναι γιατί δεν επιλέχθηκαν;
Αναρωτιόμαστε πραγματικά αν ο ευαίσθητος χώρος της εκπαίδευσης που μας αφορά όλους προσφέρεται για την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών όσο θεμιτός και ευγενής και αν είναι ο σκοπός που πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς να έχουν τεθεί τα ζητήματα τόσο σε δημόσια διαβούλευση με τους άμεσα δρώντες του χώρου, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς, και αν όλοι οι ανωτέρω ερωτήθηκαν για το θέμα αυτό πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψή τους.
Υπάρχουν πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια σε κοντινή απόσταση από το νεοχαρακτηρισμένο Δημοτικό Σχολείο ώστε να μπορούν οι απόφοιτοι αυτού να συνεχίσουν την φοίτησή τους;
Ερωτήματα υπάρχουν και με την κατανομή των μαθητών που δεν θα κληρώνονται για το πειραματικό σχολείο, πως αυτή θα πραγματοποιείται;
Τι θα γίνει με τους μαθητές της Διασποράς ;
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διατάξεις του Νόμου για τα προσόντα των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα πειραματικά σχολεία καθώς και η διαδικασία της εισαγωγής των μαθητών στα πειραματικά σχολεία « γίνεται με κλήρωση ώστε να επιτυγχάνεται ένα κατά το δυνατόν τυχαίο δείγμα μαθητών» σύμφωνα με την παρ . 5 του αρθρου 18 του Ν 4692/2020.(έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές των μαθηματικών και της Στατιστικής.).
Εμείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών που φέρει το όνομα του μεγάλου μας συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα, ενός σχολείου που επί δεκαετίες τώρα έχει επιδείξει σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο, ένα σχολείο με παρόν και μέλλον, στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε εκπαιδευτική δράση-καινοτομία και πρωτοβουλία των αρμόδιων φορέων που αναβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο είτε αυτό λέγεται πρότυπο είτε πειραματικό είτε είναι ένα «απλό» σχολείο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εφόσον οι δράσεις αυτές και οι εκπαιδευτικές πολιτικές γίνονται με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισότητας.
Περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και στηρίζουμε το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας. Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες και τα άγχη όλων των γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν σε όλες τις Σχολικές μονάδες του Δήμου μας και θέλουν το καλύτερο για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Είναι συμπολίτες μας, συνδημότες μας φίλοι μας.
Είμαστε όμως αντίθετοι σε πρακτικές, νοοτροπίες και δράσεις που οδηγούν ή δύναται να οδηγήσουν σε «γκετοποίηση» των σχολείων του Δήμου μας, είμαστε αντίθετοι σε λογικές και κατευθύνσεις που λένε «από εδώ οι Άριστοι και από εδώ παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Θα σταθούμε εμπόδιο σε καθετί που θα υποβαθμίζει το Σχολείο μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Σχολικές μονάδες που επιλέχθηκαν να λειτουργήσουν ως Πειραματικά Σχολεία, θα εκπληρώσουν τον σκοπό τους ως φάροι καινοτομίας αναβαθμίζοντας τα όμορα σχολεία και δεν θα αποτελέσουν νησίδες επαρχιώτικου ελιτισμού.
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικόυ Σχολείου Λεχαινών « ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ»

  1. Κατσίνας Αντώνης, Πρόεδρος
  2. Καραβούλιας Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος
  3. Γκριντζου Έλλη, Ταμίας
  4. Αλεξία Μανδαρακα, Γεν. Γραμματέας
  5. Αλτούνη Αντωνία, μέλος
  6. Κρεσταινίτη Ιωάννα, μέλος
  7. Ρέτση Φωτεινή, μέλος
spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!