18.2 C
Amaliáda
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΜετακινήσεις υπαλλήλων σε οργανικές μονάδες άλλης Περιφερειακής Ενότητας

Μετακινήσεις υπαλλήλων σε οργανικές μονάδες άλλης Περιφερειακής Ενότητας

Σχετικές ιστορίες

Σαν Σήμερα 17 Ιουνίου

16 Ιουνίου | 17 Ιουνίου | 18 Ιουνίου Η 17η...

Γιορτή λήξης στην ακαδημία μπάσκετ του Κοροίβου

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία...

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας, ενώνουν ξανά...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Ο καταξιωμένος διεθνώς επιχειρηματίας με τις κοινωνικές ευαισθησίες

Ο Αμαλιαδίτης επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της TURBOMED, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος...

Εθεάθη στην Αμαλιάδα…!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος αυτοκίνητα, μια λιμουζίνα...
spot_img
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να προβεί στην
ενημέρωση του μητρώου μελών του σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, είχε ζητήσει με το υπ΄ αριθ. 571/19-2-2024 έγγραφό του προς την Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας τη χορήγηση αντιγράφων των αποφάσεων μετακίνησης συναδέλφων οι οποίοι έχουν μετακινηθεί  σε οργανικές μονάδες η έδρα των οποίων δεν είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ..

Δεδομένου ότι τα ζητούμενα στοιχεία δεν περιήλθαν στη διάθεση του συλλόγου, το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε πρόσφατα  με το υπ΄ αριθ. πρωτ. 589/27-5-2024 έγγραφο του Διοικητικού Συμβουλίου. Το γεγονός ότι υπάρχει δυστοκία στην απόδοση των ζητούμενων στοιχείων μας προβληματίζει εντόνως.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 5 άρθρου 245 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η μετακίνηση σε οργανική μονάδα άλλης Περιφερειακής Ενότητας από αυτήν στην οποία ανήκει η οργανική του θέση (δηλαδή από την Ηλεία στην Αχαΐα)  επιτρέπεται μόνο για λόγους εξαιρετικής υπηρεσιακής ανάγκης, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ως Δ.Σ. έχουμε την πληροφόρηση ότι έχουν πραγματοποιηθεί μετακινήσεις υπάλληλων της Π.Ε. Ηλείας σε οργανικές μονάδες που έχουν έδρα την έδρα της Περιφέρειας, χωρίς να έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το Ν.3852/2007 «Νέα Αρχιτεκτονική της ΑυτοΔιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» ώστε αυτές να είναι νόμιμες.

Θεωρούμε εξαιρετικά σοβαρό το ζήτημα, επειδή προκύπτουν πολλά θέματα αναφορικά με τις αρμοδιότητες των συναδέλφων και τις συμμετοχές τους σε επιτροπές που σχετίζονται με την οργανική τους θέση, εκτός της τήρησης του μητρώου του Συλλόγου. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο, εφόσον έχουν πραγματοποιθηθεί τέτοιες μετακινήσεις, να διευκρινιστεί ποια είναι η εξαιρετική υπηρεσιακή ανάγκη που τις επιβάλει. Ελπίζουμε φυσικά να μην προβάλλεται ως μονίμη αιτιολογία η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας !!

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ως Σύλλογος (Ν.Π.Ι.Δ.) έχουμε υποχρέωση, έναντι των μελών μας και του Νόμου, να τηρούμε ορθά το μητρώο μελών, επανερχόμαστε στο θέμα της χορήγησης αντιγράφων των αποφάσεων μετακίνησης συναδέλφων οι οποίοι έχουν μετακινηθεί σε οργανικές μονάδες η έδρα των οποίων δεν είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Σε κάθε διαφορετική
περίπτωση ζητούμε να μας γνωστοποιηθεί άμεσα λίστα με ονόματα και τις υπηρεσίες όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις υπηρεσίες
Π.Ε. Ηλείας.

Τέλος, καλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες να εξετάσουν αν υπάρχουν περιπτώσεις μετακινήσεων υπάλληλων της Π.Ε. Ηλείας σε οργανικές μονάδες άλλης Περιφερειακής Ενότητας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση τους, με την παράλληλη ενημέρωσή μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας
Ασημακόπουλος

       Ο Γεν. Γραμματέας

 

       Θεόδωρος Τσίπας

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!