25.3 C
Amaliáda
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕκπαίδευσηΑστροβραδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Αστροβραδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Σχετικές ιστορίες

Εικόνες βγαλμένες από το παρελθόν στους Αγώνες Δρόμου Ανδρίτσαινας!

Εικόνες βγαλμένες από το μακρινό παρελθόν, με πλήθος κόσμου...

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας -...

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 20 Μαΐου 2024 στην Ηλεία

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2024 Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στον Δήμο Πηνειού...

Σαν Σήμερα 20 Μαΐου

19 Μαΐου | 20 Μαΐου | 21 Μαΐου Η 20ή...

Η Γιώτα Αργυροπούλου Πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας

Η Γιώτα Αργυροπούλου, με καταγωγή από το Βαρθολομιό, ανέλαβε...
spot_img

Πραγματοποιήθηκε μια ακόμα εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας “Βέγας” στα πλαίσια της δράσης μας για την διάδοση της αστρονομίας με αστροπαρατηρήσεις σε σχολεία της Ηλείας.

Σειρά αυτή την φορά είχε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, μετά από πρόσκληση του οποίου τα μέλη του “Βέγας” Ρελλιάς Γιώργος, Ρεζνιώτης Χρήστος και Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, με δύο τηλεσκόπια και ένα ζευγάρι αστρονομικά κιάλια, έδωσαν το παρόν για την πραγματοποίηση μιας ακόμα αστρονομικής βραδιάς.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομη ομιλία, που περιλάμβανε παρουσίαση της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας, των δράσεών της και μια συνοπτική αναφορά στα τηλεσκόπια και στον τρόπο λειτουργίας τους, από το μέλος μας Γιώργο Ρελλιά. Το ενδιαφέρον κομμάτι βέβαια κάθε τέτοιας εκδήλωσης, τόσο για τους μικρούς μαθητές όσο και για τους γονείς τους, ήταν η αστροπαρατήρηση μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Βέγα.

Παρόλο που η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, καθώς προσήλθαν μαθητές και γονείς και από άλλα σχολεία, η σωστή οργάνωση από τον Διευθυντή του σχολείου (Τσωγλής Κώστας) και τους παριστάμενους δασκάλους (Λιαπίκος Κωνσταντίνος, Λιάπη Βάσω, Τερλεπάνης Κώστας) βοήθησε ώστε η βραδιά να κυλήσει ομαλά, και όλα τα παιδιά να δουν γρήγορα και με ασφάλεια, τόσο για τα ίδια όσο και για τα αστρονομικά όργανα.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος “Βέγας”:

“Ο καιρός, όπως μας έχει συνηθίσει στις περισσότερες εκδηλώσεις, δεν ήταν ιδιαίτερα σύμμαχος αφού αρκετά σύννεφα είχαν κάνει την εμφάνιση τους, καλύπτοντας τη θέα προς αυτόν. Ευτυχώς όμως γρήγορα καθάρισε αρκετά ώστε τόσο οι μικροί μαθητές όσο και οι συνοδοί τους να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η θέαση του δορυφόρου του πλανήτη μας μέσα από ένα τηλεσκόπιο κι όχι μόνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Τσωγλή Κώστα, καθώς και τους καθηγητές Λιαπίκο Κωνσταντίνο, Λιάπη Βάσω, Τερλεπάνη Κώστα, τόσο για την πρόσκληση και την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση.

Η Ηλεία κοιτάζει τ΄άστρα!”.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!