16.8 C
Amaliáda
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ηλεία τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Η Ηλεία τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Σχετικές ιστορίες

Στη Βουλή των Ελλήνων το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιαδας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του...

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 18-4-2024 στην Ηλεία

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από...

Σαν Σήμερα 18 Απριλίου

17 Απριλίου | 18 Απριλίου | 19 Απριλίου Η 18η...

Οι μαθητές ζωγραφίζουν Γαΐτη στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη τοιχογραφία στους εσωτερικούς τοίχους του 3ου...
spot_img

8 Μαρτίου.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεσπισμένη το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Οι ρίζες αυτής της απόφασης βρίσκονται περισσότερο από έναν αιώνα στο παρελθόν, στο έτος 1857, όπου στις 8 Μαρτίου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη με κινητοποιήσεις τους ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Ο εορτασμός πλέον έχει έναν πιο γενικό χαρακτήρα και εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, φυσικά και στην Ελλάδα.
Στην Ηλεία πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί, όπως:

ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Ο Δήμος Ήλιδας, οι κοινωνικές του Δομές και το ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη γιορτή της γυναίκας και σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, εργαστηριακές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου (τεστ Παπ), σε γυναίκες του Δήμου Ήλιδας προερχόμενες από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.)

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αγία Παρασκευή» και ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα – Κουζούλι «Σταγόνα ζωής» διοργανώνουν εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου. Θα προηγηθεί ομιλία για την ημέρα της γυναίκας από την κ. Άση Μαντζάκουρα, ειδική παιδαγωγό.

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανδραβίδας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο εστιατόριο «Ανδραβίδα» στις 9:00 μ.μ.

ΒΑΡΔΑ
Αποκριάτικο χορό διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Βουπρασίας «Συμμετοχή». Ο χορός θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, Ημέρα της Γυναίκας» και ώρα 9:30 μ.μ στην καφετέρια «Κεντρικό» στη Βάρδα.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Πηνειού γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας στο «Οβελίξ» στη Γαστούνη.

ΓΕΡΑΚΙ
Στο Γεράκι η Ημέρα της Γυναίκας θα εορταστεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην ψησταριά – ταβέρνα «Μάρκος»

ΚΑΡΔΑΜΑΣ
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Καρδαμά «Άγιος ο Ιωάννης ο Θεολόγος» διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τη Γιορτή της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ. στο κέντρο «Λιγουρίτσα» στον Καρδαμά.

ΚΑΣΤΡΟ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» τιμά την Γιορτή της Γυναίκας με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 8:30 μ.μ. στο εστιατόριο «Διονύσιος» για μια εορταστική βραδιά.

ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Γυναίκας διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο «Σου Μου» στην Κυλλήνη.

ΛΕΧΑΙΝΑ
Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου, θα πραγματοποιήσει, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. στην πλατεία Λεχαινών, ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας φύλων, έμφυλης βίας καθώς και εστίαση στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής της.

ΜΥΡΣΙΝΗ
Την Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης «Ο Δάφνις». Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 9:00 μ.μ. στην καφετέρια «Ηλιοτρόπιο» στην παραλία της Μυρσίνης, μετά ζωντανής μουσικής.

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ
Με συνεστίαση θα γιορτάσει η την Ημέρα της Γυναίκας ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Φιγαλείας. Η καθιερωμένη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 9:00 μ.μ. με γενική είσοδο τα 15 ευρώ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου με αφορμή την Hμέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. προσκαλεί όλες τις φίλες στο καφενείο του Θεόδωρου Σεϊντή και στο Διαχρονικό vintage της Ευθαλίας Κόλλια για μια εορταστική βραδιά.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου «Η Πιλαλίστρα» διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου ομιλία αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας με ομιλητές στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου.

ΠΥΡΓΟΣ
Οι Ομάδες Γυναικών Πύργου και Αμαλιάδας-Κάμπου μέλη της ΟΓΕ τιμούν την 8η Μάρτη και καλούν στη συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Μάρτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 7:00 μ.μ.
Ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ηλείας γιορτάζει την Παρασκευή 8 Μαρτίου την Ημέρα της Γυναίκας. Καλεί όλες τις γυναίκες μέλη – μέλη του στο «Επαρχείον» στον Πύργο, στις 11:00 το πρωί για ένα γλυκό κέρασμα με καφέ, τσάι, λουκουμάδες και κουβεντούλα…
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου «Αρμονία» τιμά την Ημέρα της Γυναίκας. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 5:00 μ.μ. ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Επαρχείο, για να τιμήσει την γυναικεία προσωπικότητα.

ΣΑΒΑΛΙΑ
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων «Η Αναγέννηση» διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 8:30 μ.μ. στην καντίνα του Χρήστου στα Σαβάλια.

ΣΑΛΜΩΝΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλμώνης «Σαλμωναίων Παράδοσις» θα γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην ψησταριά «Εδέμ» στη Σαλμώνη.

ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου Πύργος καλεί τις φίλες και τα μέλη του την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου για να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!