19.5 C
Amaliáda
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΕυρεία σύσκεψη στην Αθήνα για το ενδεχόμενο δημιουργίας Γεωργικής Σχολής στην πόλη...

Ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα για το ενδεχόμενο δημιουργίας Γεωργικής Σχολής στην πόλη της Αμαλιάδας

Σχετικές ιστορίες

Αριστοφάνης στο Θέατρο Φλόκα: Μηνύματα περί Παιδείας, Δικαίου και Αδικίας

Αριστοφάνης στο Θέατρο Φλόκα: Μηνύματα περί Παιδείας, Δικαίου και...

Εκδήλωση για τον αυτισμό την Κυριακή στη Γαστούνη

Εκδήλωση με θέμα: «Ο αυτισμός στην πόλη μου» θα...

Στη Βουλή των Ελλήνων το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιαδας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του...

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 18-4-2024 στην Ηλεία

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από...

Σαν Σήμερα 18 Απριλίου

17 Απριλίου | 18 Απριλίου | 19 Απριλίου Η 18η...
spot_img

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, οι οποίοι συμμετείχαν στο μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού οικοσυστήματος στον αγροτικό τομέα (Γεωργική Σχολή) στην πόλη της Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου και τη συμμετοχή του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Κατά τη συνάντηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε -κυρίως- στην πορεία του εγχειρήματος, δηλαδή στην ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ – Δήμητρα, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ίδρυμα «καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος».

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο κύριος Νικολακόπουλος, παρουσιάζοντας αναλυτικά την ιστορική διαδρομή του πρώην τμήματος Τεχνολόγων – Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που μετατράπηκε σε τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα της υπό ίδρυση Γεωργικής Σχολής Αμαλιάδας.

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από τους παρισταμένους και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τον σκοπό και τους στόχους μια τέτοιας εκπαιδευτικής δομής, με επιπλέον αναφορά κυρίως στην ολιστική ενημέρωση των πολιτών, στην ανταλλαγή των καλλών πρακτικών, στην παροχή κατευθυντηρίων οδηγιών και στην έγκαιρη υλοποίηση της μελέτης σκοπιμότητας και ανίχνευση αναγκών με ερωτηματολόγια.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προς όφελος της περιφερειακής οικονομικής Ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της ευρύτερης ευημερίας του τόπου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί η διαρκής προσπάθεια του Ηλείου Βουλευτή κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου να αναδειχθεί η σημασία της Γεωργικής Σχολής για την ανάπτυξη της περιοχής και να θέσει υπό την εποπτεία του τις ενέργειες που απαιτούνται, σε ένα δεύτερο κύκλο συζητήσεων.

Στη συνάντηση της Αθήνας συμμετείχαν: ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παύλος Αβραμίδης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός υπεύθυνος της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΠΔΕ και Παν/μίου κ. Γεώργιος Σαλάχας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας κ. Οδυσσέας Ζώρας μέσω τηλεδιάσκεψης.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!