30.9 C
Amaliáda
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνάντηση Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο...

Συνάντηση Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Σχετικές ιστορίες

Εργασίες αποκατάστασης στο θέατρο Αρχαίας Ήλιδας

Εργασίες αποκατάστασης των φθορών και ανακαίνισης του ξύλινου θεάτρου...

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον ποιητή Θοδωρή Μπασιάκο

Σαν σήμερα, πριν τέσσερα χρόνια, στις 19 Ιουλίου 2020...

Συνάντηση ομογενών στην Αμαλιάδα

Οι φορείς των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ήλιδας και...

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αρχαίας...

Πού θα γίνουν δωρεάν ράπιντ τεστ στην Ηλεία τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους...
spot_img

Σήμερα το πρωί το ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας είχαν συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Στη συνάντηση με τον Στ. Κυμπουρόπουλο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Παπανικολόπουλος, ο γραμματέας Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο ταμίας Γιάννης Πετρόπουλος, το μέλος του σωματείου Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ Παντελής Παπαναγιώτου, η δημοτική σύμβουλος Ήλιδας Άννα Κορτέση, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος Γιάννης Κολοβός, καθώς και η Ανδριάνα Αυγουστή μητέρα παιδιού ΑμεΑ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, ιατρεία χώρους εστίασης και εμπορικά καταστήματα αλλά και στην αναγκαιότητα δημιουργίας προσβάσεων από τους δήμους, όπως θέσεις parking και ράμπες πεζοδρομίων αλλά και στην δημιουργία προσβάσεων στην θάλασσα σε τουλάχιστον τρείς παραλίες ανά δήμο.

Παράλληλα τέθηκαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική στήριξη των ατόμων με αναπηρία καθώς οι επιδοτήσεις που δίνονται τόσο για την προμήθεια αμαξιδίων όσο και για τα τεχνητά μέλη είναι πάρα πολύ μικρές με αποτέλεσμα πολλές φορές οι άνθρωποι με αναπηρία να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το ζήτημα των κινητικά αναπήρων της πρόνοιας οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακόμα σημαντικότερα οικονομικά ζητήματα. Παράλληλα έγινε αναφορά και στην συμμετοχή στα φάρμακα για χρόνιες παθήσεις όπου μπορεί η συνταγή να αναφέρει συμμετοχή 0% ωστόσο το σύστημα των φαρμακείων, βγάζει ποσοστό συμμετοχής.

Στη συνέχεια της συνάντησης ο Στ. Κυμπουρόπουλος ζήτησε από τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων να τον συνοδεύσουν στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας Δημήτρης Τζουανόπουλος, όπου τέθηκαν για μία ακόμα φορά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή να δεσμεύεται ότι θα είναι αρωγός σε όλα όσα αφορούν τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα δημιουργηθεί ράμπα προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να εισέρχονται στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο από την κεντρική πόρτα εισόδου και όχι από την πίσω, όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, το Σωματείο του προσέφερε ως αναμνηστικά δώρα της συνάντησης- συνεργασίας, μία κούπα με το σήμα του Σωματείου, το ημερολόγιο του 2024 αλλά και δύο βιβλία που αφορούν τον δήμο Πύργου για να θυμάται την επίσκεψη του στην περιοχή μας, αλλά και την αφίσα της προσβασιμότητας που έχει δημιουργήσει το Σωματείο.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Σωματείου δεσμεύτηκε ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός ενώ ζήτησε να έχει και ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία στην περιοχή μας.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!