31.6 C
Amaliáda
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΣε φάση υλοποίησης περνάει το Open Mall Αμαλιάδας

Σε φάση υλοποίησης περνάει το Open Mall Αμαλιάδας

Σχετικές ιστορίες

Δωρεάν rapid test στην Ηλεία την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής...

Η Μαρίνα Σάττι στο Θέατρο Φλόκα

Η καλλιτέχνης που μας απασχόλησε όσο καμία άλλη τον...

Έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού από τη ΔΕΥΑ Πηνειού

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, εν μέσω...
spot_img

Ένα έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και ωρίμασε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μπαίνει μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων σε φάση υλοποίησης.

Πρόκειται για το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου (Open Mall), το οποίο μέσω των μεγάλων παρεμβάσεων που προβλέπονται στο εμπορικό κέντρο της Αμαλιάδας, θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την αισθητική της πόλης, αλλά θα συμβάλλει και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, από τα οποία 400.000 ευρώ αφορούν δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου και των επιχειρήσεων, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» και προβλέπει την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Αμαλιάδας, με σκοπό την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη δημιουργία ενιαίας ταυτότητας μέσω του Open Mall.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είχε συνάντηση σε σημεία όπου θα γίνουν παρεμβάσεις, με τους επιβλέποντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Σε πρώτη φάση, το έργο θα ξεκινήσει με τη δημιουργία των πέντε νέων πάρκινγκ που προβλέπονται σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και όλες οι υπόλοιπες εργασίες, όπως η μετατροπή δρόμων του εμπορικού κέντρου σε ήπιας κυκλοφορίας, με επίστρωση του οδοστρώματος με κυβόλιθους.

 Οι συγκεκριμένοι κεντρικοί οδοί θα ανυψωθούν στο ύψος του πεζοδρομίου, με νέα κανάλια απορροής όμβριων δεξιά και αριστερά των οδών, ενώ θα εφαρμοστεί οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, καθώς και έξυπνες πληροφοριακές πινακίδες για την πληροφόρηση των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Επιπλέον, η παρέμβαση προβλέπει αναβάθμιση του υφιστάμενου οδοφωτισμού, με αντικατάσταση των ιστών για ομοιομορφία των φωτιστικών με αντίστοιχα τεχνολογίας led και την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει: παγκάκια με πλάτη, παγκάκια χωρίς πλάτη,  μικρούς κάδους απορριμμάτων, σύστημα κάδων απορριμμάτων – ανακύκλωσης με πέργκολα, καθώς και νέες δημοτικές τουαλέτες πίσω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Επίσης, θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση των ιστορικών, σημαντικών κτιρίων και εμπορικών σημείων, καθώς και η επιδιόρθωση μαζί με ανάδειξη των νεροσυρμών και των σιντριβανιών του κέντρου.

Αξιοσημείωτη παρέμβαση αποτελεί και η τοποθέτηση ειδικών πλαισίων ξύλινης επιφάνειας για την ανάρτηση πληροφοριακού υλικού διαφήμισης σε διάφορα σημεία του εμπορικού κέντρου, με σκοπό την αποφυγή της οπτικής υποβάθμισης των δημοσίων χώρων από αφισοκολλήσεις και γκράφιτι.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!