16.8 C
Amaliáda
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΠαγίδες κινδύνου για πεζούς και οχήματα τα ετοιμόρροπα και εγκαταλελειμμένα κτίρια της...

Παγίδες κινδύνου για πεζούς και οχήματα τα ετοιμόρροπα και εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αμαλιάδας

Σχετικές ιστορίες

Στη Βουλή των Ελλήνων το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιαδας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του...

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 18-4-2024 στην Ηλεία

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από...

Σαν Σήμερα 18 Απριλίου

17 Απριλίου | 18 Απριλίου | 19 Απριλίου Η 18η...

Οι μαθητές ζωγραφίζουν Γαΐτη στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη τοιχογραφία στους εσωτερικούς τοίχους του 3ου...
spot_img

Σε παγίδες με απρόβλεπτες συνέπειες για πεζούς και οχήματα έχουν μετατραπεί ετοιμόρροπα κτίρια στην πόλη της Αμαλιάδας, τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους και καταρρέουν τμηματικά από τη φθορά και την εγκατάλειψη.
Πρόκειται για κτίρια «φαντάσματα» τα οποία έχουν δεχθεί πλήγματα από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις του παρελθόντος και φυσικές φθορές από την παλαιότητα και τις καιρικές συνθήκες, αφού δεν έχει ληφθεί μέριμνα συντήρησης από τους ιδιοκτήτες τους.
Τα παλαιά αυτά κτίσματα που ενδεχομένως βρίσκονται και σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, κυρίως για την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων πολιτών και όχι μόνο. Η κατάσταση επιδεινώνεται, αφού τα περισσότερα έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες από τους ιδιοκτήτες τους εδώ και δεκαετίες..
Όπως τόνισε για το σοβαρό αυτό θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασία και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστας Τσεριώνης:
«Από προσωπική μου αυτοψία, διαπίστωσα πως δυστυχώς υπάρχουν αρκετά ετοιμόρροπα στην Αμαλιάδα, κάτι που προσωπικά με είχε απασχολήσει και στην προηγούμενη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος.
Θα πρέπει όπου υπάρχουν ιδιοκτήτες να φροντίσουν για το μέλλον των ακινήτων τους, είτε να συντηρήσουν αυτά, είτε να προβούν στην κατεδάφισή τους, ώστε να μη προκύψει πρόβλημα σε περίπτωση σεισμού ή ακραίων καιρικών συνθηκών που δημιουργεί σε μεγαλύτερη συχνότητα τα τελευταία χρόνια η κλιματική κρίση.
Γύρω δε, στα περισσότερα από αυτά, βρίσκουν καταφύγιο συμπολίτες μας με καταγεγραμμένα προβλήματα, εναποθέτοντας σε πολλές περιπτώσεις μεγάλο όγκο άχρηστων γι’ αυτούς αντικειμένων και κυρίως απορριμμάτων που συλλέγουν, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν να είναι επιεικώς απαράδεκτες.
Για το λόγο αυτό, ως εκπρόσωποι του Δήμου παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ετοιμόρροπων σπιτιών ή ολοσχερώς κατεστραμμένων οικημάτων και έχουν κριθεί κατεδαφιστέα -εντός ορίων του Δήμου Ήλιδας-, να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε αυτά να κατεδαφιστούν.
Το θέμα επείγει και τείνει να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα για τους δημότες, αφού τα συγκεκριμένα ακίνητα κρίνονται επικίνδυνα από στατική και δομική άποψη, εν ώ αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες» εντός πόλεως από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, με τους πολίτες και τα οχήματα που κινούνται να κινδυνεύουν.
Για όλα αυτά, κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες να προβούν στην υλοποίηση των κατεδαφίσεων προς πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων, ενημερώνοντας και την αρμόδια υπηρεσία».

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!