21.7 C
Amaliáda
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕκπαίδευσηΟ Νίκος Φωτόπουλος στο 27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο

Ο Νίκος Φωτόπουλος στο 27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο

Σχετικές ιστορίες

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 27-7-2024 στην Ηλεία

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου...

Σαν Σήμερα 27 Ιουλίου

26 Ιουλίου | 27 Ιουλίου | 28 Ιουλίου Η 27η...

1ο Συμπόσιον Τέχνης “ΡαψΩδήες” στα Λασταίικα

Μουσική εκδήλωση με αφήγηση ιστορικών και τραγούδια και με...

Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα «Γη καλεί Επιστήμονες!» στο Τραγανό

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τραγανού «Κωστής Παλαμάς», με τη στήριξη...

Αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του 2021 – Εκδόθηκε η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η απόφαση για τη χορήγηση ενίσχυσης...
spot_img

Στο 27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων και πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, συμμετείχε ο Αμαλιαδίτης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Νίκος Φωτόπουλος.
Πρόκειται για έναν επί σειρά ετών, θεσμό κοινού επιστημονικού προβληματισμού και τροφοδότησης της διεκδικητικής δράσης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα που απασχολούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Εργασιακή ικανοποίηση, εργασιακή εξουθένωση και εργασιακό άγχος των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». Στο συνέδριο πήραν μέρος περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί (από Ελλάδα και Κύπρο) και οι εισηγήσεις κινήθηκαν γύρω από τις επιπτώσεις της πανδημίας, τις επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών, τις επιπτώσεις των εξελίξεων στην τεχνολογία καθώς και τις απαιτήσεις του σύγχρονου σχολείου.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν, εκτός του Νίκου Φωτόπουλου, οι: Γεώργιος Ανδρουλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Καραφύλλης, Πρόεδρος και καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Περικλής Παυλίδης, Πρόεδρος και καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (Ελλάδα) Μιχαλίνος Ζεμπύλας, Καθηγητής Επιστημών της Αγωγής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Honorary Professor στο Nelson Mandela University της Ν. Αφρικής και Επισκέπτης Καθηγητής στο Centre for Research in Educational and Social Inclusion, University of South Australia, και Ελευθέριος Κληρίδης, Καθηγητής στη Συγκριτική Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συγκριτικών Σπουδών στην Εκπαίδευση (CESE), συν-εκδότης του επιστημονικού περιοδικού European Education (Κύπρος).

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!