28.7 C
Amaliáda
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΈκτακτη Συνεδρίαση ΤΕΣΟΠΠ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Έκτακτη Συνεδρίαση ΤΕΣΟΠΠ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Σχετικές ιστορίες

Κατανομή πιστώσεων σε Δήμους της Ηλείας

Κατανεμήθηκε από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται...

Η μεταγραφική κίνηση των ομάδων της Ηλείας

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Παπουτσής ΜιχάληςΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ:Γερασιμόπουλος Αναστάσιος (Ολυμπιακός Σαβαλίων)Ηλιάκης Ανδρέας (Θύελλα...

Εντυπωσιακοί οι “ερασιΤΕΧΝΕΣ” στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μονεμβασιάς

Μεγάλη διάκριση για την Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» που...

Δράσεις και εκδηλώσεις σήμερα 13-7-2024 στην Ηλεία

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Δήμο Ήλιδας...

Σαν Σήμερα 13 Ιουλίου

Template:Πηγές 12 Ιουλίου | 13 Ιουλίου | 14 Ιουλίου Η 13η...
spot_img

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το Τοπικό Επιχειρησιακό ΣυντονιστικόΌργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, εξαιτίας των προειδοποιήσεων για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπεται στην ευρύτερη περιοχή αυτές τις ημέρες και σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πρωτ Α2546/20-6-2024 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου χαρακτηρισμένο ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ.

Με σκοπό την ενημέρωση για τον βαθμό ετοιμότητας του Δήμου, τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών και τη λήψη μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών, στην συνεδρίαση, της οποίας προέδρευσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Λινάρδος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Καρανικολός και οι κ.κ. Αριστομένης Σταθόπουλος (ΔΕΔΔΗΕ), Φώτης Γρηγορόπουλος(Αν. Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας),Παναγιώτης Λάττας (Δασάρχης Πύργου), Νικόλαος Αργυρόπουλος (Διοικητής Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας), Ιωάννης Πετρόπουλος (Υποδιοικητής Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας), Αμαλία Βασιλέλη (ΕΚΑΒ Ν.Ηλείας) και Γιώργος Σκούτας (ΔΕΥΑ).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε τον κίνδυνο των ημερών και ότι ο Δήμος είναι σε έτοιμος να επέμβει άμεσα αν χρειαστεί, καθώς και να προβεί σε επιπλέον ενέργειες και δράσεις που κρίνονται απαραίτητες τις ημέρες αυτές. Από την πλευρά του, ο κ. Λινάρδος τόνισε ότι εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας βαθμού 4 και 5, όλα τα κρατικά όργανα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και με δεδομένο την μεγάλη προσέλευση τουριστών που αναμένεται το Σάββατο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Επιπλέον, ο κ. Καρανικολός ανέφερε ότι όλα τα πυροσβεστικά οχήματα  έχουν επανδρωθεί πλήρως, έχουν ενημερωθεί όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων με μαζικό μήνυμα από χθες το μεσημέρι, ώστε να ενεργοποιήσουν τις ομάδες πυρασφάλειας, έχει αποσταλεί μαζικό μήνυμα σε όλους τους ιδιώτες ιδιοκτήτες Μ.Ε και Υδροφόρων, ενώ σε επικοινωνία που είχε με την Αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Ηλιοπούλου ζητήθηκε το προσωπικό του Βοήθεια Στο Σπίτι, να είναι σε επιφυλακή, ώστε να παρέχουν τη συνδρομή τους αν χρειαστεί. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι έχουν ενημερωθεί οι οδηγοί του Τμήματος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης,με σκοπό να συνδράμουν εάν απαιτηθεί, και το προσωπικό της ΔΕΥΑ, στην οποία μάλιστα μπορεί να της παρασχεθεί μια γεννήτρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Λάττας τόνισε ότι το Δασαρχείο έχει ήδη προχωρήσει στην αποψίλωση επικίνδυνων δέντρων και ξερών χόρτων, για την αποφυγή πρόκλησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει γίνει διαχειριστική μελέτη και το Δασαρχείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο, για τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των φορέων για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Παράλληλα, η κα Βασιλέλη επισήμανε ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα για να παρέχει βοήθεια έγκαιρα σε όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα υγείας, ενώ ο κ. Σκούτας ενημέρωσε για την επάνδρωση με γεννήτριες των οχημάτων που θα χρειαστεί να επέμβουν για την κατάσβεση μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Πρότεινε, επίσης, την τοποθέτηση μιας υδατοδεξαμενής στην περιοχή Πελοπίου και Καυκανιάς, σημείοπου θεωρείται δύσκολο.

Τέλος, οι κ.κ. Σταθόπουλος και Γρηγορόπουλος αναφέρθηκαν στην οργάνωση του Δήμου και στα ψηφιακά μέσα που διατίθενται με κάμερες υπέρυθρων, αλλά και στη σημαντική κινητοποίηση όλων των φορέων και την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.

spot_img

Εγγραφείτε

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!