ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για παράνομη οπλοκατοχή
25.08.15 10:51
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες ( 24-8-2015) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 48χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα πιστόλι και επτά φυσίγγια.
Κατά την προανάκριση προέκυψε πως ο 48χρονος κατείχε παράνομα και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
24.08.15 14:01
Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Γιάννη Λύτρα, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού Π.Δ.Ε. για την περίοδο 2014 – 2015», παρουσία του αναδόχου του Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Φάρες Μπεσαράτ, και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το έργο, προϋπολογισμού 78.449,29 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση καλωδίων, ιστών, φωτιστικών σωμάτων, κλπ., και χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΣΑΕΠ501/2014).
Ο κ. Λύτρας μετά την υπογραφή της σύμβασης, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, δήλωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ζήτησε από τον ανάδοχο την ποιοτική αντιμετώπιση των φθορών που έχει υποστεί το δίκτυο, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που η υπογραφείσα σύμβαση προβλέπει.
Με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας
24.08.15 13:11
Με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta την Πέμπτη 20 Αυγούστου στα Λεχαινά Ηλείας και στις κατασκηνώσεις Green Camp.
Η περιβαλλοντική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο την προστασία των φωλιών και την περιβαλλοντική ενημέρωση για το απειλούμενο προστατευόμενο είδος την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta που επίσημα επιλέγει τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς ως περιοχή ωοτοκίας.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος περιβαλλοντολόγος Μαμάσης Διονύσης ενημέρωνε το κοινό για το απειλούμενο είδος, τη βιολογία του και τη διαδικασία εκσκαφής που ακολουθήθηκε ενώ ο ερευνητής πεδίου Τζώρας Ηλίας άνοιγε την φωλιά σημειώνοντας το ποσοστό επιτυχίας εκκόλαψης των αυγών.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε και ενθουσιάστηκε από το μοναδικό γεγονός που έζησαν. Η πιο ευχάριστη στιγμή όμως της δράσης ήταν όταν εντοπίστηκαν αργοπορημένα χελωνάκια που ήταν εγκλωβισμένα εντός της φωλιάς (αυγοθάλαμος). Το κοινό που παραβρέθηκε στην διαδικασία της δημόσιας εκσκαφής ενθουσιάστηκε ευχάριστα δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας μέχρι τη θάλασσα για το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι των νεοσσών.
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς ενημερώνει ότι λίαν συντόμως θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες παραλίες του Εθνικού Πάρκου (Π.Ε. Αχαΐας-Ηλείας) δημόσιες εκσκαφές φωλιών.
Συνταγογράφηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
24.08.15 11:44
Συνταγογράφηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αναφέρεται:
«Σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 4 του ν.4235/2014 θεσπίστηκε η απαίτηση συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, για να είναι δυνατή η εμπορία τους από καταστήματα λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων. Στο άρθρο 44 παρ. 9 του ν. 4235/2014, προστέθηκε η εξουσιοδοτική διάταξη για να ρυθμιστούν τα θέματα της συνταγής και συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων με Υπουργική Απόφαση.
Με την αριθ. 9497/104760/20-8-2014 Υπουργική Απόφαση ρυθμιστήκαν τα θέματα σχετικά με τη συνταγογράφηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Στην παρ. 1 του άρθρου 10 της εν λόγω Απόφασης, η υποχρέωση έκδοσης συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου ισχύει ένα (1) μήνα μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Συνταγές χρήσης γεωργικών φαρμάκων» του άρθρου 3 της ίδιας Απόφασης.
Από τις αρχές Μαρτίου 2015 η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συνταγές χρήσης γεωργικών φαρμάκων» είναι διαθέσιμη για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο συνταγογράφο, στην ιστοσελίδα http://e-services.minagric.gr/, για προαιρετική πιλοτική εφαρμογή.
Λόγω της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης των απαραίτητων βελτιώσεων και αντιμετώπισης τεχνικών θεμάτων, παρατείνεται το χρονικό διάστημα προαιρετικής πιλοτικής εφαρμογής μέχρι στις 25-10-2015.
Παρέχεται στους ενδιαφερόμενους το χρονικό διάστημα μέχρι στις 25/10/2015, με σκοπό:
• την εξοικείωση με την εφαρμογή των ενδιαφερομένων συνταγογράφων και επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων. Η έκδοση συνταγών μέχρι στις 25/10/2015 καταχωρείται στο σύστημα και πρέπει να είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.
• την υποβολή σχολίων με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας.
• την ανάπτυξη ιδιωτικών πακέτων από κάθε ενδιαφερόμενο, παρά το γεγονός ότι η ψηφιακή υπηρεσία της συνταγογράφησης θα παρέχεται δωρεάν από τις υπηρεσίες του Υ.Π.Α.Π.Ε.
Στις 26/10/2015 ολοκληρώνεται η δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής και μετά από τις 26/11/2015 καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου για να είναι δυνατή η προμήθειά του».
Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από την Ηλεία για το 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
24.08.15 4:27
Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από την Ηλεία για το 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
Έτοιμη να δώσει δυναμικό παρόν στο 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών που θα διεξαχθεί στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου, είναι η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας.
Στο Συνέδριο που έχει τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», θα συμμετέχουν δεκάδες νέοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και ασχολούμενοι με τη γεωργία από το Νομό Ηλείας οι οποίοι θα μεταφερθούν δωρεάν με λεωφορείο στο χώρο που διεξάγεται το συνέδριο.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, στο τηλέφωνο 693 2335569 (Θεόδωρος Βασιλόπουλος πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας).
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 5:00 το πρωί από τη Ζαχάρω και θα περάσει από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη, τα Λεχαινά και τη Βάρδα. Η επιστροφή στην Ηλεία θα γίνει και πάλι δωρεάν με λεωφορείο μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου την Κυριακή 30 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο ανέρχεται στα 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό και τρία γεύματα, καθώς και τον φάκελο του Συνεδρίου.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο των νέων αγροτών θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες:
• Θα ενημερωθούν για τους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, τη σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.
• Θα συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.
• Θα σχεδιάσουν δράσεις συνεργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους
• Θα συμμετάσχουν σε μία διαδικασία μάθησης με εισηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου
• Θα ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως τη φορολογία των αγροτών
• Θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην 1η Έκθεση ΠΕΝΑ Αγροτικών Μηχανημάτων- τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.
Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας
Η "ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ" ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ!!!
24.08.15 4:21
Η
Μια εξαιρετική παράσταση είχαν την τύχη το Σάββατο 22 Αυγούστου να παρακολουθήσουν οι φίλοι του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Η παράσταση που απέσπασε διακρίσεις και μετέφερε την κινηματογραφική τανία βραβευμένη με Όσκαρ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, γέμισε το Θέατρο της Ήλιδας με μελωδίες και τραγούδια που όλοι μας τραγουδήσαμε. Η αληθινή ιστορία της Οικογένειας Τράμπ που εναντιώθηκε στην Ναζιστική Γερμανία, αποτυπώθηκε μοναδικά σε αυτή την πλούσια παραγωγή με σκηνικά, κοστούμια και 30 Συντελεστές που για 3 ώρες μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή. Για την ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν οι ρόλοι) ανάμεσα στους οποίους είναι η αγαπημενη τραγουδιστρια και ηδη πετυχημενη στο μιουζικαλ Demy (στο ρόλο της Μαρίας Φον Τραπ), ο Άκης Σακελλαρίου (στο ρόλο του πλοιάρχου Φον Τραπ), η Ναταλία Δραγούμη (στο ρόλο της Βαρώνης) και ο Γιώργος Τζαβάρας (στο ρόλο του Μαξ Ντεβάιλερ) μας χάρισαν μοναδικές ερμηνείες. Η έκπληξη της παράστασης ήταν τα πού ταλαντούχα παιδιά που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!!
Το παιδικό έργο ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΚΡΕΤΕΛ αναβάλλεται για νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα!!
Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ στις 28 Αυγούστου θα τελειώσει το καλοκαιρινό του ταξίδι με την Τραγωδία του Ευριπίδη Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Πυρκαγιές στο Νομού Ηλείας...8 χρόνια μετα....
23.08.15 13:59
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Πυρκαγιές στο Νομού Ηλείας...8 χρόνια μετα....
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
24 Αυγούστου 2007
Πυρκαγιές στο Νομού Ηλείας
Φονικό χτύπημα από τη μεγάλη καταστροφή του Αυγούστου του 2007, συντελέστηκε στο Νομό Ηλείας. Η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στη Ζαχάρω.
Το πύρινο μέτωπο στο νομό Ηλείας κατέστρεψε έκταση μεγαλύτερη από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με βάση ανεπίσημες πηγές, κατακαίοντας από άκρη σε άκρη το νομό.
Τα χωριά Γεράκι Αμαλιάδας, Κρέστενα, Γρύλλος, Ολυμπία, Καϊάφα, Νεοχώρι, Βρεστό, Καλλιθέα, Σάμικο, Πλατιάνα, ο Δήμος Ζαχάρως, η Ανδρίτσαινα, η Κλινδία, το Μουζάκι, το Φανάρι και πλειάδα μικρότερων οικισμών επλήγησαν, καταστρέφοντας δασικές και οικιστικές εκτάσεις.
Η καταστροφή όμως αφορούσε και κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Μέχρι την 26η Αυγούστου είχαν καταγραφεί 37 θάνατοι εκ των οποίων 25 στο ίδιο χωριό στην Αρτέμιδα, ενώ εκφράζονταν και ανησυχίες για περισσότερους αγνοούμενους.
Επιπλέον, η φωτιά έφτασε μέχρι τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον αρχαιολογικό θησαυρό της περιοχής. Μετά την καταστροφή των παροχών ηλεκτρισμού προς τις αντλίες νερού του πυροσβεστικού συστήματος του χώρου, η φωτιά κατέκαψε το περιβάλλον δάσος και απετράπη μόνο όταν συγκεντρώθηκε στον χώρο μεγάλη πυροσβεστική δύναμη. Η επέμβαση της πυροσβεστικής δεν πρόλαβε να αποτρέψει όμως καταστροφές στον Κρόνιο Λόφο.
Καταστρέφονται σπίτια, δάση, καλλιέργειες, ζώα, κτηνοτροφικές μονάδες και υποδομές με τα γνωστά επακόλουθα που δυστυχώς έχουν οδυνηρά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.
Ο Ηλειακός λαός περιμένει να φθάσουν στον προορισμό τους τα εκατομμύρια από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτά των δωρεών,αξιώνει να αναληφθούν αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Να υπάρξει έστω και τώρα ένα ορθολογικό,εφικτό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του Νομού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Κωνστ. Τριανταφυλλόπουλος
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οχήματα στον Πύργο
23.08.15 13:55
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οχήματα στον Πύργο
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οχήματα στον Πύργο.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (22-8-2015) στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας 15,14 και δύο 13χρονοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 21 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις (9-8-2015) μέχρι και τις (21-8-2015), σε περιοχές του Πύργου, πέντε κλοπές σε οχήματα και μια κλοπή σε εξοχική οικία.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας φθορές στα κρύσταλλα και στις θύρες αυτών και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και συσκευές από το εσωτερικό τους.
Σε ότι αφορά την κλοπή στην οικία οι δράστες είχαν παραβιάσει το παράθυρο της και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 400 ευρώ.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή των δραστών τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει κατά την κλοπή στην οικία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις
4.100 ευρώ.
Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων του 14χρονου προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου από τις (31-7-2015) και αναζητούνταν, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Ο Δήμος Ήλιδας για τα προβλήματα με το έργο αποχέτευσης στην Κουρούτα
21.08.15 13:25
Ο Δήμος Ήλιδας για τα προβλήματα με το έργο αποχέτευσης στην Κουρούτα
Ο Δήμος Ήλιδας αισθανόμενος την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες, σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται εν μέσω καλοκαιριού στο έργο αποχέτευσης που εκτελείται στην περιοχή της Κουρούτας, ξεκαθαρίζει τα εξής:
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ
Οι λογαριασμοί για την ολοκλήρωση των εργασιών αν και έχουν εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, δεν έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί, χωρίς ευθύνη του Δήμου. Το όλο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι λόγω των capital controls των τελευταίων μηνών, παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα στη ρευστότητα, επηρεάζοντας και τα έργα. Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο ζήτημα, τότε ο δρόμος θα είχε αποπερατωθεί το αργότερο αρχές Ιουλίου.
Τη δεδομένη στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να εκτελέσει ασφαλτικά έργα, καθώς δεν δύναται να προμηθευτεί ασφαλτικό μείγμα. Το σύνολο των εργοστασίων παραγωγής μείγματος δεν δέχονται πιστώσεις, ζητώντας ρευστό χρήμα.
Ο Δήμος δεν μπορεί να εκτελέσει εργασίες που έχουν δοθεί σε συγκεκριμένη εργολαβία, προκηρύσσοντας μια νέα –δεύτερη– εργολαβία.
Λόγω των συγκεκριμένων προβλημάτων οφείλονται δεδουλευμένα στον εργολάβο, για το σύνολο του έργου (αποχετευτικό δίκτυο Καρδαμά – Δουνεΐκων – Κουρούτας κ.α.), συνολικά 1.868.000 ευρώ.
Ήδη, με παρεμβάσεις μας σε όλους τους αρμοδίους προσπαθούμε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος Ήλιδας. Οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην περιοχή της Κουρούτας.
Η σχισμένη Σημαία δίπλα στον Κολοκοτρώνη
21.08.15 11:35
Η σχισμένη Σημαία δίπλα στον Κολοκοτρώνη
Πύργος : μία ακόμη εικόνα παρακμής και ντροπής για όλους
Η εικόνα που παρουσιάζει η Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο (σήμερα 21 Αυγούστου 2015) με τον Ανδριάντα του Εθνικού Ήρωα Θεοδώρου Κολοκοτρώνη να βρίσκεται στην εγκατάλειψη και την φθορά, ενώ πίσω στους ιστούς των Σημαιών ξεχωρίζει μία χιλιοσχισμένη Ελληνική Σημαία, μας προσβάλλει όλους, ντόπιους και περαστικούς από τον Πύργο.
Πού είναι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου;Δεν την βλέπουν αυτήν την εικόνα; Και αν την βλέπουν, τι κάνουν;
Και καλά τα σκουπίδια ως εικόνα παρακμής τα …συνηθίσαμε και έχουμε γίνει πανελλήνια και διεθνής ατραξιόν και χλευαστικό θέαμα. Με τα σύμβολα του Έθνους και της πόλης τι θα γίνει;
Θα υπάρξει κάποια (έστω και καθυστερημένη)αντίδραση;
Μήπως συνηθίσαμε τα πάντα και η απάθεια μας είναι το καλύτερο «δώρο» στους «φίλους» και τους εχθρούς του Ελληνισμού;

Εθνική Δράση ΗλείαςΣυνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας
21.08.15 11:33
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας
Συνάντηση με τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, που εργάζονται ήδη στο Δήμο Ήλιδας είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος καλωσόρισε τους περίπου 120 νέους εργαζόμενους στην αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, τονίζοντας τους ότι: «μαζί θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε τους επόμενους πέντε μήνες, για να καλυτερεύσει η λειτουργία του Δήμου μας και να βελτιωθεί η αποδοτικότητά του προς όφελος των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα ωφελήσει τόσο τους πολίτες, όσο και εσάς τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα ανακαλύψετε νέες δεξιότητες που πιθανότατα ούτε εσείς γνωρίζατε».
Στους ωφελούμενους που θα εργαστούν στις δομές του Δήμου Ήλιδας για πέντε μήνες απηύθυνε χαιρετισμό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ενώ δύο συνάδελφοί τους, η κα Ζωή Ψωμοπούλου και η κα Αθανασία Κοτσέτα –επίσης ωφελούμενες του προγράμματος – ανέλαβαν την παρουσίαση, τόσο του Δήμου Ήλιδας, όσο και του συγκεκριμένου προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα.
Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στα Λεχαινά για καταδικαστική απόφαση
21.08.15 11:28
Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στα Λεχαινά για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, την Τρίτη 18 Αυγούστου το μεσημέρι, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος, Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 6 ετών, για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Συνάντηση εκπροσώπων της ομογένειας με τον Δήμαρχο Ήλιδας
19.08.15 10:53
Συνάντηση εκπροσώπων της ομογένειας με τον Δήμαρχο Ήλιδας
Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, πραγματοποίησαν χθες, οι ομογενείς από τη Νέα Υόρκη με καταγωγή από την Αμαλιάδα, κ. Νίκος Σινόπουλος και κα. Δήμητρα Σινοπούλου.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος διατηρεί επαφές με την ομογένεια της Νέας Υόρκης, ενημέρωσε εκτενώς τους δύο καλεσμένους για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, η κυρία Σινοπούλου -με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Πανηλειακού Συλλόγου Ομογενών Νέας Υόρκης-, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ήλιδας για τις τελευταίες δραστηριότητες των Ηλείων Ομογενών.
Η επίσκεψη των δύο ομογενών στο Δημαρχείο Ήλιδας, έρχεται σε συνέχεια του ταξιδιού του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Λυκούργου Πολυχρονόπουλου τον περασμένο Μάιο στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Ήλιδας επισκέφτηκε την Αμερικανική μεγαλούπολη, αποδεχόμενος πρόσκληση του «Εθνικού Κήρυκα» για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης, αλλά και την επιθυμία των ομογενών και μελών του Πανηλειακού Συλλόγου να τους επισκεφθεί. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Χριστοδουλόπουλος -εκτός από την εκδήλωση- παραβρέθηκε σε τρισάγιο στον τάφο του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας Πέτρου Τατάνη, όπου απόθεσε χώμα από την Αμαλιάδα. Επίσης, συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση του Πανηλειακού Συλλόγου Ομογενών.
Ξεκινούν οι ανοιχτές δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς
19.08.15 2:47
Ξεκινούν οι ανοιχτές δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή δημόσια εκσκαφή φωλιών θαλάσσιων χελωνών την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 στις 7 το απόγευμα στην παραλία Λεχαινών και στις κατασκηνώσεις Green Camp.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο την προστασία των φωλιών και την περιβαλλοντική ενημέρωση για το απειλούμενο προστατευόμενο είδος την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα ανακοινώσει λίαν συντόμως το πρόγραμμα των δημόσιων εκσκαφών φωλιών που θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες παραλίες του Εθνικού Πάρκου (Αχαΐας-Ηλείας) και θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός πολίτες και λουόμενοι της ευρύτερης περιοχής.
Τι είναι οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών;
Η δημόσια εκσκαφή χελωνοφωλίας είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται όταν τα χελωνάκια έχουν ήδη εκκολαφθεί. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται για να καταγραφεί το ποσοστό επιτυχίας εκκόλαψης των αυγών. Δηλαδή πόσα χελωνάκια κατάφεραν να φτάσουν στην θάλασσα και να ξεκινήσουν το μεγάλο τους ταξίδι αλλά και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για ποιο λόγο. Πολλές φορές όμως μπορεί να υπάρχουν χελωνάκια αργοπορημένα εντός της φωλιάς (αυγοθάλαμος) τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα το κοινό που παραβρίσκεται στην διαδικασία της δημόσιας εκσκαφής.
Εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Φιγαλικής Γής
17.08.15 13:14
Εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Φιγαλικής Γής
Μια σπουδαία και σημαντική εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Νέα Φιγαλεία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού. Την διοργάνωση έχει αναλάβει το ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ με υποστηρικτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιγαλείας και κεντρικούς ομιλητές τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «DEEP GREECE» που εδρεύει στην Ανδρίτσαινα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό όλης της περιοχής και θα περιλαμβάνει θεματολογία σχετικά με το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, την Αρχαία Φιγαλία και τον Ποταμό Νέδα. Σημαντικές πληροφορίες αλλά και τουριστικές οδηγίες που θα κάνουν τον ακροατή να αισθανθεί πόσο σημαντικός είναι ο πολιτιστικός, αρχαιολογικός και φυσικός πλούτος της Φιγαλικής Γής. Καλεσμένοι είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας μέλη και αιρετοί της Π.Ε.Ηλείας, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας αλλά και Δ.Σ φορέων, συλλόγων, σωματείων από τις Δημοτικές Ενότητες Ανδρίτσαινας και Φιγαλείας. Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πιπίλειο Αθλητικό Κέντρο-ΒΑΓΕΝΑ την Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα.
Όταν το Τατάνειο μας τραγουδά στις καρδιές μας...
17.08.15 11:39
Όταν το Τατάνειο μας τραγουδά στις καρδιές μας...
Ένα μοναδικό κοινό, εκπληκτικές ερμηνείες από τον Μπάση και την Χριστίδου και ένας πολιτιστικός χώρος που καθιερώνεται πλέον.
Παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του Συντονιστή Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλέξανδρου Μανωλόπουλου, της Προέδρου του Ηλείου κας Γκουβίτσας καθώς και αντιδημάρχων όπως του κ. Τζουλέκη και του κ. Παναγιωτόπουλου, παρακολούθησαν μια μοναδική συναυλία με παλμό όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο κήπο του Τατάνειου στην Αμαλιάδα. Ο εκπληκτικός Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου με τις φωνές τους ξεσήκωσαν το κοινό. Ο κατάμεστος αυτός νέος χώρος γέμισε από νωρίς με κοινό που τραγουδούσε τα γνωστά τραγούδια των ερμηνευτών μαζί τους, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα μας μείνει αξέχαστη. Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας συνεχίζει το ταξίδι του με τον Κακό Λύκο και τα τρια Γουρουνάκια στο Θέατρο της Θαλασσας στο Καμπινγκ της Κουρουτας και με 3 εξαιρετικές παραγωγές που θα αγαπηθούν φέτος το καλοκαίρι στο θέατρο Ήλιδας. 20 Αυγούστου Πριν το Χάραμα Ρεππα-Παπαθανασιου, 22 Αυγούστου Η μελωδία της Ευτυχίας με 30 συντελεστές το Musical που έσπασε ταμεία και 28 Αυγούστου Ηλέκτρα η τραγωδία που συζητήθηκε με την επιτυχημένη περιοδεία της
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο «Ο Ποσειδών»
13.08.15 13:58
Συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο «Ο Ποσειδών»
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (12/08) η πρώτη συνάντηση του δημάρχου Ήλιδας, κ. Χριστοδουλόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος «Ο Ποσειδών», που απαρτίζεται από πολλά μέλη οικιστών στην περιοχή της Κουρούτας. Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την αγωνία τους για τα έργα της αποχέτευσης, της ύδρευσης και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν στην καθαριότητα της παραλίας, του φωτισμού ολόκληρης της περιοχής και της ασφαλτόστρωσης του δρόμου.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του, τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων στην περιοχή, αλλά και για κάποιες νέες ενέργειες που δρομολογούνται.
Ολοκληρώνοντας, τα μέλη του συλλόγου δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για τα προβλήματα και για τη θετική στάση που έδειξε για την άμεση επίλυσή τους.
Κάλεσμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο από την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας
13.08.15 8:43
Κάλεσμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο από την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας
Με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», ξεκινά τις εργασίες του στις 27 Αυγούστου 2015 το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας θεωρεί πως η παρουσία στο συνέδριο των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται με τη γεωργία είναι ύψιστης σημασίας, καθώς θα έρθουν κοντά με τους αγρότες όλης της χώρας, θα χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις.
Για το λόγο αυτό η Ένωση παρέχειδωρεάν μεταφορά με λεωφορείο, προκειμένου όλοι όσοι ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα στο Νομό Ηλείας να δώσουν δυναμικό παρόν στο Συνέδριο.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 693 2335569 (Θεόδωρος Βασιλόπουλος πρόεδρος Ένωσης Νεων Αγροτών Ηλείας) μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Αυγούστου προκειμένου να μεταφερθούν δωρεάν στο τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου.
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 27 Αυγούστου στις 5 το πρωί από τη Ζαχάρω και θα περάσει από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη, τα Λεχαινά και τη Βάρδα. Η επιστροφή στην Ηλεία θα γίνει και πάλι δωρεάν με λεωφορείο μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου την Κυριακή 30 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχης στο Συνέδριο ανέρχεται στα 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό και τρία γεύματα, καθώς και τον φάκελο του Συνεδρίου.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο των νέων αγροτών θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες:
Θα ενημερωθούν για τους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, τη σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.
Θα συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.
Θα σχεδιάσουν δράσεις συνεργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους
Θα συμμετάσχουν σε μία διαδικασία μάθησης με εισηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου
Θα ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως τη φορολογία των αγροτών
Θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην 1η Έκθεση ΠΕΝΑ Αγροτικών Μηχανημάτων- τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.
Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.
Ανάρτηση καταστάσεων απορριπτόμενων μελισσοκόμων
13.08.15 8:23
Ανάρτηση καταστάσεων απορριπτόμενων μελισσοκόμων
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό στους μελισσοκόμους ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 956/60312/2014 (ΦΕΚ 1243/Β/15-05-2014) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναρτήθηκαν οι καταστάσεις των απορριπτόμενων μελισσοκόμων από τις δράσεις 3.1 “Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” για το έτος 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι αφού λάβουν γνώση, μπορούν να υποβάλλουν ένσταση εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών (δηλ. από 14/08/2015 έως και 20/08/2015) στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Με την ένσταση οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα σχετικά παραστατικά – αποδεικτικά στοιχεία.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Υπηρεσίας μας.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ακροποταμιάς - Ροδιάς
12.08.15 9:10
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ακροποταμιάς - Ροδιάς
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ακροποταμιάς - Ροδιάς «Καλοκαίρι 2015»
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου με αγιασμό που πραγματοποίησε ο παπά-Θόδωρος Αλεξόπουλος (οικογενειακώς), στη συνέχεια ξεκίνησε η λογοτεχνική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους:
Νίκο Χαρ. Πολυζωγόπουλο Ποιητικές Συλλογές του χωριανού μας,
Γεώργιο Σταυρόπουλο (Οινόη), παρουσίαση από τα βιβλία του ,
Το βιογραφικό του παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Ν. Ηλείας και πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Λαγανά Χαράλαμπος Γ. Γεωργόπουλος
Ηλία Τουτούνη (Άγναντα) διαβάζοντας από τα βιβλία του και η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε την Άντα Φωτοπούλου και διάβασαν από το 1ο βιβλίο «Παιδιά πάμε στο χωριό μου για τρύγο» - 2ο βιβλίο «Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι» και 3ο βιβλίο « Το κόκκινο καρό φόρεμα».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με Προβολή βίντεο - Αφιέρωμα στο Δημοτικό Τραγούδι.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, διαγωνισμοί και άλλες αθλητικές δράσεις του συλλόγου, στη συνέχεια Ομιλία Προέδρων Συλλόγου και Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς - Χαιρετισμοί Επισήμων και Απονομές κυπέλλων - επάθλων και πλακετών
Προβολή βίντεο από τη δράση των φορέων της περιοχής μας.
Στη συνέχεια κρητική βραδιά. Τα αδέλφια Μπατουδάκη [Γιώργος στη λύρα, Στέφανος στο λαγούτο] και χόρεψαν ο Σύλλογος Κρητικών Ηλείας και ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος πυργου ΄΄Οι Μωραΐτες΄΄
Παρουσίαση Θέμης Μπατουδάκης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με Αφιέρωμα στο δημοτικό και λαϊκό τραγούδι..
Την Κυριακή 9 Αυγούστου οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την 2η Γιορτή Τομάτας με Ομιλία από τον πρόεδρο των νέων αγροτών του Νομού μας και του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο με θέμα : Βιολογικές καλλιέργειες – Νέοι Αγρότες – προοπτικές, και παρέμβαση του Αντιπροέδρου Αγροτικού Συλλόγου Πηνείας Δημήτρη Χρέππα.
Προβολή βίντεο για τις Αγροτικές καλλιέργειες και την Ιστορία της τομάτας.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής αρχής έκανε ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος και τηες Ροδιάς ο Χρήστος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Μπάμπης Γεωργόπουλος, τέλος χαιρέτησε ο Παναγιώτης Παναγιωτάρας Δημοτικός Σύμβουλος
Το Χορευτικό του Συλλόγου Σαβαλίων παρουσίασε χορούς από: Αιγαίο - Συρτό Νάξου, κοτσάκια, ροδίτικος, καβοντορίτικος, συμπεθέρα Ικαρίας, ικαριώτικος, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Γιάννενα,γιαννακαινα, τάγκαλης, ανασηκωτός, τσάμικο, καγκέλι.
Χόρεψαν: Ελένη Νταλαμάρα, Λίτσα Λάλη, Ελένη Καράμπελα, Χριστίνα Σωτηροπούλου, Σία Ξένου, Ρέα Μπούρα, Αλεξάνδρα Ναλιανάτου, Γιάννα Ρέτση, Δήμητρα Ξυδού, Κωνσταντίνα Καπανδρίτη, Βαγγελιώ Καπανδρίτη, Ντία Καραλή, Τάκης Λάλης, Γιώργος Παναγιωτάρας, Γιάννης Δημητρακόπουλος, Φώτης Κούντουρας.
Πρόεδρος: Τάκης Μπόμπας. Δασκάλα: Γιάννα Ρέτση.
Η βραδιά έκλεισε με γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων του νομού μας,
Και ιδιαίτερα τα καταστήματα της περιοχής μας που με τις προσφορές τους βοήθησαν στη λαχειοφόρο αγορά μας, τους Χορηγούς και ειδικά τον Κώστα Παναγιωτόπουλο.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74