ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Στη Γαλλία μαθητές της σχολής κομμωτικής της ΕΠΑΣ Αμαλιάδας
22.02.14 7:39
Στη Γαλλία μαθητές της σχολής  κομμωτικής της ΕΠΑΣ Αμαλιάδας
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εγκρίθηκε η µετακίνηση των εκπαιδευτικών και των µαθητριών της ΕΠΑΣ Αμαλιάδας, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος LEONARDO DA VINCI και τίτλο: «Νέοι μέθοδοι προσέγγισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με τη σχολή κομμωτικής», στην πόλη Αγκέν της Γαλλίας από τις 15 και μέχρι τις 30 Μαρτίου 2014.
Στην αποστολή θα συμμετάσχουν, όπως γράφει στη σημερινή της έκδοση η "Ενημέρωση" οι εκπαιδευτικοί:
Αλεξοπούλου Ελένη (συνοδός από 15-03-2014 έως 30-03-2014), Ραμπαβίλα Αντωνία (αρχηγός από 15-03-2014 έως 23-03-2014), και Ζαπάντη Αθηνά (συνοδός από 23-03-2014 έως 30-03-2014) και
Και οι μαθήτριες:
Αποστολοπούλου Χαραλαµπία, Βασιλακοπούλου Παναγιώτα, Βυθούλκα Νίκη, Καποτά Βελιώτα, Κορδαλή Ελένη, Μουσερή Ελένη, Μπαντούνα Ελευθερία, Νάκε Νικολέτα, Νικολοπούλου Ουρανία και Τσιχλιά Ιωάννα.
ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
21.02.14 20:56
ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ:  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σήμερα το μεσημέρι(Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014) ο Θύμιος Σώκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Αγρίνιο.
Ο κ.Σώκος χαρακτηρίζοντας την αυτοδιοίκηση,την οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια, ως «ιερή δημοκρατική κατάκτηση του λαού για αυτοδιαχείριση και αμεσότητα» επεσήμανε ότι η υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές έχει ως μοναδική φιλοδοξία να υπηρετήσει τους πολίτες της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά τους,λέγοντας αλήθειες που κανείς δεν τολμά να πει,όπως εξάλλου το έπραξε στην πολύετη πορεία του στην αυτοδιοίκηση.
Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ.Σώκος η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και του έκανε μεγάλη τιμή να εκφράσει στήριξη στο πρόσωπό του η ΔΗΜ.ΑΡ και ο αρχηγός της Φώτης Κουβέλης.
«Δεν είμαι υποψήφιος της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά με τιμά που με στηρίζει.Είμαι ανοιχτός στη συνεργασία κάθε συλλογικού φορέα που επιδιώκει το καλύτερο για την περιφέρεια αλλά και σε κάθε πολίτη που θέλει να είναι ενεργός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος περιφερειαρχής Δυτικής Ελλάδας τόνισε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στις δυνατότητες που έχει κάθε περιφερειακή ενότητα,επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης στο μέγιστο βαθμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Σώκος υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του»δε θα είναι του στείρου όχι αλλά της πρότασης και της πρόσθεσης.
Να σημειωθεί τέλος ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κ.Σώκος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Αχαϊα και στην Ηλεία.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στο Λευκοχώρι για ρευματοκλοπή
21.02.14 14:52
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στο Λευκοχώρι για ρευματοκλοπή
Συνελήφθησαν χθες (20-2-2014) το πρωί, στο Λευκοχώρι Γαστούνης, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 50, 36 και 25 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για ρευματοκλοπή.
Ειδικότερα σε ελέγχους που διενήργησε αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Ε.Η. σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, διαπίστωσαν ότι, οι δράστες είχαν συνδέσει τα σπίτια τους παράνομα, με πυλώνες παροχής ρεύματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα
21.02.14 14:49
Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν υποψηφιότητα του στις επικείμενες Περιφερειακές & Δημοτικές εκλογές, δήλωσε τα εξής :
«Οι δημόσιες αναφορές και δημοσιεύματα για υποψηφιότητα μου στις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές δεν προέρχονται από εμένα και δεν είναι ακριβείς .
Η πιθανή νέα ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα θέμα που αποτελεί προσωπική επιλογή και θα ανακοινωθεί και θα δημοσιοποιηθεί επισήμως.
Η επιλογή μου θα έχει να κάνει με την δυνατότητα να επιλυθούν και να προωθηθούν τα προβλήματα της Ηλείας και του τόπου μου, το πολιτικό πλαίσιο και η στόχευση κάθε προσπάθειας, η ενότητα της κοινωνίας και των πολιτών.
Η Ηλεία, η Αρχαία Ολυμπία, ο Πύργος, η Αμαλιάδα, ο Κάμπος και η Επαρχία Ολυμπίας, η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση τους και η προσπάθεια να ξαναδώσουμε πάλι προοπτική, ελπίδα και περηφάνια στον πολίτη είναι το κρίσιμο διακύβευμα των επόμενων εκλογών.
Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, δεν υπάρχουνε μονόδρομοι.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας
Χαράλαμπος Καφύρας
Το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στην Εµπορική Μαθητική Έκθεση
21.02.14 13:00
Το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στην  Εµπορική Μαθητική Έκθεση
Εγκρίθηκε η πραγµατοποίηση ηµερήσιας εκπαιδευτικής επίσκεψης 9 µαθητών και μαθητριών, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας για την συµµετοχή στην Εµπορική Μαθητική Έκθεση 2014 της Α΄ Τάξης του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας, µε προορισµό την Αθήνα στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων µε τίτλο: «Εικονική Επιχείρηση» σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014.
Αρχηγός της εκδροµής ορίστηκε η καθηγήτρια Πατσούρη Διονυσία, με αναπληρωτή αρχηγό - συνοδό τον Γαβριηλίδη Ιωάννη.
Αναπληρωµατικοί συνοδοί ορίστηκαν οι Καραγιάννη Ελισσάβετ και Μανδραβέλης Ιωάννης.
Οι µαθητές που θα συµµετέχουν, όπως δημοσιεύσει σήμερα η εφημερίδα "Ενημέρωση" είναι οι Γκρίλλα Βαρβάρα, Δηµόπουλος Παναγιώτης, Ζαρογιάννη Διονυσία, Λάττα Ευφροσύνη, Μπεκιάρη Ανθούλα, Παντελιού Ελένη, Τσεκρέζι Αντώνης, Ευσταθόπουλος Γεώργιος και Παπαδοπούλου Ελευθερία.
«Πρώτες Βοήθειες για πολίτες» από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Αμαλιάδας
21.02.14 11:52
 «Πρώτες Βοήθειες για πολίτες» από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Αμαλιάδας
Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών, με τίτλο: «Πρώτες Βοήθειες για πολίτες» διάρκειας 20 ωρών υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για πέντε χρόνια.
Περιλαμβάνει εκπαίδευση σε:
• Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης
• Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος
• Βασική υποστήριξη ζωής
• Αιμορραγίες και τραύματα
• Μυοσκελετικές κακώσεις
• Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
• Επείγοντα περιστατικά - φαρμακείο
Στο Περιφερειακό Τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και θα γίνονται στο χώρο του στη συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Αντ. Πετραλιά, πλησίον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Πληροφορίες κύριος Βασίλειος Παναγιωτόπουλος Εκπαιδευτής, στο τηλέφωνο: 6974 607166
Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
21.02.14 9:49
Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των μαθητών  του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας
Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο χώρο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας επίσκεψη – ενημέρωση των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας σχετικά με την ιστορία και την προσφορά της. Οδηγοί – σύμβουλοι των “μαθητών – ρεπόρτερ” οι εκπαιδευτικοί Στασινόπουλος Γεώργιος (ΠΕ02), και Κουλουγλιώτη Αναστασία (ΠΕ06) εστίασαν σε γνωριμία με τον χώρο, σε συζήτηση με τον υπεύθυνο κ. Ράλλη Βασίλη και σε βιωματική δράση παρουσία των ζωγράφων Χασά Κρίστο και Ελένης Σταθοπούλου.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο (στεγάζεται προσωρινά στο υπόγειο του κτηρίου) όπου αντάλλαξαν πληροφορίες, ρώτησαν, έμαθαν, φωτογράφησαν, και κράτησαν λεπτομερείς σημειώσεις. Τονίστηκε ακόμα ο ρόλος του στη ζωή της πόλης καθώς αποτελεί τη γέφυρα με το παρελθόν, με υποχρέωση δική μας να διαφυλάξουμε έναν τόπο πληροφόρησης, γνώσης και συγχρόνως αυτογνωσίας και ευθύνη της πολιτείας για αναβάθμιση και αξιοποίηση ενός τέτοιου υλικού. Μετά τη μεταφορά του απ' το νεοκλασικό κτήριο, ιδιοκτησίας των μεταναστών εξ Αμερικής αδελφών Μαρούτα, η νέα του “φωλιά” είναι απαραίτητο να πριμοδοτηθεί αφού τα εκθέματα είναι τα όποια ζωντανά στοιχεία έμειναν στην πόλη για να δειχθεί ο εκσυγχρονισμός των μέσων παραγωγής και η πορεία της τοπικής κοινωνίας προς την αστικοποίηση.
Ακολούθως οι μαθητές ασχολήθηκαν με ταξινόμηση των εκθεμάτων κατά κατηγορία (εργαλεία / έργα λαϊκής τέχνης – βιοτεχνικά εγχώρια αντικείμενα και εισαχθέντα από το εξωτερικό), αναζήτησαν χρήσεις στο παρελθόν, βάσει των προσωπικών / οικογενειακών τους ιστοριών και περιπτώσεων. Επιπλέον αναζήτησαν δωρητές – κατοίκους της περιοχής μέσα από προσωπικές “πληροφορίες / εμπειρίες” δίνοντας μια άλλη εκδοχή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση υλικού για την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από φωτογραφικό υλικό, έγγραφα, ενημερωτικά κείμενα και σχετική βιβλιογραφία. Έτσι η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας έγινε η βάση της αναζήτησης πληροφοριών για την ομάδα “Πολιτιστικών Θεμάτων” και “Αγωγής Υγείας” του Εσπερινού σχολείου. Το “φως” των 16000 τίτλων βιβλίων, έδωσε τη δέουσα λάμψη στους ακάματους “μαχητές – μαθητές” της ζωής και της γνώσης, του σπουδαίου αυτού διδακτηρίου της πόλης μας. Παρακολουθώντας επί σειρά (20) και πλέον ετών την ιστορία του σε σχετικές δράσεις, μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί “κόσμημα” για τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, γεγονός που το αναδεικνύει για τη μοναδικότητα και τη διακριτότητά του. Οι μαθητές - εργαζόμενοι, πρώτοι και στα αναγνωστήρια, χρήστες στις δανειστικές βιβλιοθήκες και οι εκπαιδευτικοί “λειτουργοί - σύμβουλοι” σε ξεχωριστές αναζητήσεις
Οι μαθητές και οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Αμαλιάδας θερμώς ευχαριστούν την κα Πάλλα - Χρονοπούλου για τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.
Σήμερα ο αποκριάτικος χορός της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.
21.02.14 8:52
Σήμερα ο αποκριάτικος χορός της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.
Αποκριάτικο χορό θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή η ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α. (Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας).
Ο αποκριάτικος χορός θα γίνει στο καφέ «Ποδήλατο» στις 10:30 το βράδυ στον πεζόδρομο της Λεωφόρου στην Αμαλιάδα.
«Αριστερά στην Ήλιδα»: Υποψηφιότητα από Σμέρο και Σκάβδη
21.02.14 5:37
 «Αριστερά στην Ήλιδα»: Υποψηφιότητα από Σμέρο και Σκάβδη
Οριστικοποιήθηκε η λίστα των εκλεκτόρων, που αριθμεί τους 225 και οι οποίοι θα κληθούν το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, να εκλέξει τον υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση τον προσεχή Μάη, στη Δημοτική Παράταξη Δήμου Ήλιδας «Αριστερά στην Ήλιδα», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Υποψηφιότητα έθεσαν η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη και ο δικηγόρος Αναστάσης Σμέρος.
Στη συνέλευση του Σαββάτου σύμφωνα με τη διαδικασία, οι δυο υποψήφιοι θα εκθέσουν τις προτάσεις τους και θα τις συζητήσουν με τα μέλη της παράταξης.
Θα ακολουθήσει η εκλογική διαδικασία.
Εκδηλώσεις στο Γούμερο την Καθαρή Δευτέρα
20.02.14 20:27
Εκδηλώσεις στο Γούμερο την Καθαρή Δευτέρα
Αποκριάτικες εκδηλώσεις - γαμοχαρές θα πραγματοποιηθούν την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου, με ώρα έναρξης τις 11.00 το πρωί στο Γούμερο.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος «Επτάλοφος» Φυσιολατρία - Οικολογία - Ορειβασία, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος της Αθήνας, η Τοπική Κοινότητα Γουμέρου, το Ινστιτούτο Ολυμπισμού και ο Σύλλογος Γουμεριωτών Ηλείας «Η Αγία Παρασκευή»
Προβολή ντοκιμαντέρ από τη Φιλοτεχνική Αμαλιάδας
20.02.14 19:58
Προβολή ντοκιμαντέρ από τη Φιλοτεχνική Αμαλιάδας
Η Φιλοτεχνική διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Πείραμα της Αργεντινής» της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, Small Planet - ΕΡΤ © την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 21:30 στην Παπαχριστουπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός τραυματίστηκαν σε συμπλοκή σε μαγαζί στην Αμαλιάδα
20.02.14 16:48
Τρεις κοπέλες κι ένας νεαρός τραυματίστηκαν σε συμπλοκή σε μαγαζί στην Αμαλιάδα
Άγριο ξύλο έπεσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες σε μαγαζί στην Αμαλιάδα, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια.
Θαμώνες ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά με συνέπεια να τραυματιστούν αρκετά άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες συνεπλάκησαν δυο παρέες και από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις κοπέλες ελαφρά στο κεφάλι, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο κι έφυγαν αφού τους παρασχέθησαν οι πρώτες βοήθειες κι ένας νεαρός πιο σοβαρά έχοντας κόψει αρτηρία του χεριού του, πιθανώς με γυαλί.
Υποχρεωτική σφαγή άρρωστων αγελάδων στη Γαστούνη
20.02.14 16:24
Υποχρεωτική σφαγή άρρωστων αγελάδων στη Γαστούνη
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επιβλήθηκε η υποχρεωτική σφαγή 36 βοοειδών στην εκτροφή της εταιρείας «Απόστολος Αβραµίδης & ΣΙΑ Ε.Ε.», στη Γαστούνης.
Τα ζώα είχαν προσβληθεί, όπως γράφει σήμερα η "Ενημέρωση", από τη νόσο του μελιταίου πυρετού (βρουκέλλωση).
Επίσης 20 αγελάδες της ίδιας εκτροφής βρέθηκαν μολυσμένες με φυματίωση και διατάχθηκε και γι αυτές η υποχρεωτική σφαγή τους.
Ο Θύμιος Σώκος υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
20.02.14 15:07
Ο Θύμιος Σώκος υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ανακοινώσει αύριο(Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014) στις 12.00 το μεσημέρι ο Θύμιος Σώκος.
Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο IMPERIAL στο Αγρίνιο.
Θα ακολουθήσουν ανάλογες συνεντεύξεις τύπου στην Αχαϊα και στην Ηλεία.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Κάστρο
20.02.14 14:46
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Κάστρο
Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται το Κάστρο με κύριο πρωταγωνιστή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» όπου έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα των ημερών ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους. Το πρωί της Τσικνοπέμπτης τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Κάστρου όπου και πραγματοποίησαν το καθιερωμένο τσίκνισμα. Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τα καθιερωμένα εδέσματα που τους πρόσφεραν τα μέλη του Συλλόγου και ευχήθηκαν καλή αποκριά. Το πνεύμα της ημέρας αλλά και η καλή διάθεση δεν άργησε να φέρει τους παρευρισκόμενους πιασμένους να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, ένα κέφι που κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι.
Μην ξεχνάμε ότι το Κάστρο ετοιμάζεται για το καθιερωμένο Καστρινό Καρναβάλι, ένα καρναβάλι που κλέβει τις εντυπώσεις και τις καρδιές των παρευρισκόμενων προσφέροντας άφθονο γέλιο και σάτιρα. Ως γνωστό το Καστρινό Καρναβάλι γίνεται την Καθαρά Δευτέρα όπου το γλέντι ξεκινάει από το πρωί με διάφορες εκδηλώσεις. Τα μέλη του Συλλόγου προσκαλούν τους Ηλείους να παρευρεθούν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στο Κάστρο προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.
Μαθητές Δημοτικών Σχολείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
20.02.14 13:25
Μαθητές Δημοτικών Σχολείων στη Δημοτική  Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Την Παπαχριστοπούλειο Δημοτική βιβλιοθήκη Αμαλιάδας επισκέφθηκαν χθες μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Μαύρας και του Ρουπακίου, καθώς και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Ρουπακίου.
Ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης από τον κ. Νίκο Σαφαρή και συμμετείχαν σε δημιουργικά παιχνίδια, όπως τα «ψαρέματα», τη «διατροφική αλυσίδα» και φυσικά τη σύνθεση παζλ.
Προχθές είχαν επισκεφθεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μαθητές του Φούφειου Ειδικού Σχολείου Αμαλιάδας, ενώ τις επόμενε ημέρες θα την επισκεφθούν κι άλλοι μαθητές από Δημοτικά Σχολείο της περιοχής.
Άγριο ξύλο σε μαγαζί στην Αμαλιάδα
20.02.14 12:32
Άγριο ξύλο σε μαγαζί στην Αμαλιάδα
Άγριο ξύλο έπεσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες σε μαγαζί στην Αμαλιάδα, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια.
Θαμώνες ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά με συνέπεια να τραυματιστούν αρκετά άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών,
Τρεις μαθήτριες από την Ηλεία στο διαγωνισμό Μαθηματικών
20.02.14 11:26
Τρεις μαθήτριες από την Ηλεία στο διαγωνισμό Μαθηματικών
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα η τρίτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Από την Ηλεία θα λάβουν μέρος, όπως γράφει η εφημερίδα "Ενημέρωση" οι μαθήτριες Γεωργία Σταυροπούλου της Α’ Τάξης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Αμαλιάδας, η Τράπαλη - Βασιλακοπούλου Ιωάννα Α’ Τάξης του 2ου Ενιαίου Λυκείου Αμαλιάδας και η Μενύχτα Κωνσταντίνα της Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου,
«Η σημασία των αρχείων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
20.02.14 9:03
«Η σημασία των αρχείων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Από το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία των αρχείων», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του αναγνωστηρίου.
Ομιλητές θα είναι ο κ. Νίκος Καραπιδάκης Καθηγητής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και ο Οικονομολόγος - Ιστορικός κ. Σάκης Τραμπαδώρος.
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φροντιστηρίου ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
20.02.14 7:21
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φροντιστηρίου ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το φροντιστήριο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ στην Αμαλιάδα.
Τα δύο φλουριά στην πίτα κέρδισαν οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου αντίστοιχα, Χριστίνα Ντέντε και Νικολίτσα Γκούρι. Η δεύτερη πίτα που κόπηκε ήταν για τους καθηγητές του φροντιστηρίου, που δίνουν και αυτοί με τη σειρά τους τον καλύτερό τους εαυτό, με συνέπεια και υπευθυνότητα, με διδακτική επάρκεια και πληρότητα οδηγούν τους μαθητές στην κατάκτηση της γνώσης και τελικά στην επιτυχία.
Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου, Περδίκης Νίκος, ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και ευτυχία σε αυτούς και στις οικογένειές τους, καλή επιτυχία στις εξετάσεις και πραγματοποίηση κάθε προσδοκίας τους.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65