ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα για το λιμάνι της Κυλλήνης
10.09.15 2:00
Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα για το λιμάνι της Κυλλήνης
Σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαινών «Άστρον» θα γίνει η παρουσίαση της Υποβρύχιας Αρχαιολογικής Έρευνας στο Αρχαίο και Μεσαιωνικό Λιμάνι της Κυλλήνης - Γλαρέντζας 2007 – 2014».
Θα μιλήσουν οι:
Δρ. Σίμωσι Αγγελική: Προϊσταμένη Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
Ευαγγελιστής Διονύσης: Καταδυόμενος Αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Έρευνας.
Δρ. Πάκανεν Τζάρι: Διευθυντής του Φιλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Δρ. Μπάικα Καλλιόπη: Καταδυόμενη Αρχαιολόγος της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων – Δρ. Aix Πανεπιστημίου Μασσαλίας.
Παπαθεοδώρου Γιώργος: Καθηγητής ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
10.09.15 1:51
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον Ηλείο δημοσιογράφο - σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο να είναι στη δεύτερη θέση.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Σκιτσογράφος –δημοσιογράφος
ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, δημοσιογράφος
ΕΛΕΝΗ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ,καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ,άνεργος, απόφοιτος Παντείου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΟΥΝΗΣ, αρχιτέκτων
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ,γιατρός
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ,χημικός
ΣΙΣΣΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ, υπάλληλος Υποθηκοφυλακείου, συνδικαλιστής Εργατικού Κέντρου Αθήνας
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ,δικηγόρος
ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ,οικονομολόγος καθηγήτρια και πρώην πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
10.09.15 1:48
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση - παρωδία του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων έκαναν ξεκάθαρο ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στις εκλογές όποτε αυτές και να γίνουν. Υπήρχαν δεκάδες συνάδελφοι που θέλανε να συμβάλουν και αυτοί από την πλευρά τους στην αλλαγή πορείας του σωματείου. Όλοι αυτοί όμως δεν είχαν υπολογίσει ότι το σάπιο κατεστημένο της παρέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου για να διασφαλίσει τις καρέκλες τους και τα προνόμια τους δεν θα τους έδινε το δικαίωμα καν να γίνουν μέλη στο σωματείο. Για αυτό το λόγο άλλωστε στην συνέλευση ο νυν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου και αυτός που έχει χρηστεί ήδη ως ο επόμενος, άλλωστε τα «τσιφλίκια» τους μοιράζουν, δεν έδιναν καμία απάντηση στα μέλη του ΠΑΜΕ για το πότε θα γίνουν οι εγγραφές και πότε είναι το χρονικό περιθώριο που μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. Αυτό που έλεγαν μόνο ήταν ότι σταμάτησαν οι εγγραφές και μέλη καινούρια θα γραφούν κατά την διάρκεια των εκλογών. Μας θέλουν δηλαδή μόνο για ψήφους που θα τους δίνουμε την δυνατότητα να συνεχίσουν να συνδιαλέγονται με τους επιχειρηματικούς ομίλους ξεπουλώντας τα δικαιώματα μας και τα κεκτημένα μας και αυτοί να βάζουν υποψήφιους όποιοι ακολουθούν αυτή την τακτική. Μπορούν να μας πούνε πόσοι από τους υποψήφιους που αναρτήζουν στα ξενοδοχεία ήταν μέλη του σωματείου όταν σύμφωνα με τα λεγόμενα τους σταμάτησαν οι εγγραφές στην συνέλευση; Με ποιο τρόπο αυτοί έγιναν μέλη και εμείς δεν μπορούσαμε; Υπάρχει αρκετή εμπειρία στους συναδέλφους για το ρόλο τους όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό το λόγο τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Άλλωστε είναι αυτοί που έχουν καταντήσει το Εργατικό Κέντρο να μαζεύει 5 άτομα σε όποια κινητοποίηση θυμηθεί να συμμετάσχει.
Γεννούνται μεγάλα ερωτηματικά για την στάση των δικαστικών αρχών που δεν παίρνουν καμία θέση σε όλη αυτή την νοθεία που γίνεται στο εργατικό κίνημα στο νομό μας κατ’ εξακολούθηση.
Τους το λέμε και τώρα ότι αυτά που ξέρουν να τα ξεχάσουν. «Ορφανιές» δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν. Τα σωματεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι κέντρα αγώνα που θα πρέπει να αγκαλιάζουν τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους.
Συνάδελφοι
Βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί και στους χώρους δουλειάς αλλά και σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Σήμερα ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην περιμένουμε σε σωτήρες να μας λύσουν τα προβλήματα. Άλλωστε εμείς έχουμε την μεγαλύτερη και καλύτερη πείρα. Την περίοδο της κρίσης, την ώρα που οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν αυξήσει στο κατακόρυφο τον τζίρο τους και τα κέρδη τους, ο δικός μας μισθός κατρακυλάει. Δεν θέλουμε τέτοιο μέλλον για μας και για τις οικογένειες μας. Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να ανατρέψουμε όλους αυτούς που συμβάλουν στην επιδείνωση της ζωής μας. Άλλωστε αμέσως μετά την πρώτη ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είδαμε να πληρώνονται κάποιοι μισθοί έναντι των χρωστούμενων σε εκατοντάδες συναδέλφους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άμεση καταβολή ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων.
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,
• Μισθοί που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
• Ταμείο ανεργίας για όλους τους μήνες που δεν δουλεύουμε.
Αυτά πρέπει να διεκδικήσουμε και με τον αγώνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Αντιπροσωπία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Ηλεία με τον Γρηγόρη Ψαριανό
09.09.15 17:38
Αντιπροσωπία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Ηλεία με τον Γρηγόρη Ψαριανό
Την Παρασκευή 11/09/2015 θα βρίσκεται στην Ηλεία ό βουλευτής του Γρηγόρης Ψαριανός για την παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Θα συναντηθεί και θα συζητήσει με το προεδρείο του Επιμελητήριου και με επαγγελματικούς φορείς του νομού. Επίσης θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα γίνει στην μικρή αίθουσα της περιφέρειας στις 13.00 μμ
Τώρα ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής
09.09.15 16:01
Τώρα ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής
Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, τα κόμματα που έχουν την ευθύνη γι' αυτά που βιώνει σήμερα ο λαός, προσπαθούν να βγουν από το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής που με συνέπεια υπηρετούν και να κλέψουν ξανά την ψήφο του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια «δεύτερη ευκαιρία», ζητώντας με θράσος από το λαό να προσπεράσει όσα του φόρτωσε στην πλάτη μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το τρίτο μνημόνιο.
Σαν να μην ψήφισε μαζί με τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι νέες ανατροπές σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό, νέες περικοπές στις εναπομείνασες «κοινωνικές δαπάνες» και επέβαλε λιτότητα διαρκείας για το λαό, προβάλλει το επιχείρημα ότι αυτός μπορεί ως κυβέρνηση καλύτερα να επαναδιαπραγματευθεί πλευρές του αντιλαϊκού μνημονίου!
Κοροϊδεύει ωμά όταν λέει ότι το μνημόνιο δεν το υιοθετεί, ότι δεν είναι πολιτική του επιλογή και ότι θα προσπαθήσει να το αλλάξει «διά της πλαγίας», με επαναδιαπραγμάτευση και το δήθεν «παράλληλο πρόγραμμα».
Ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης επέβαλε το μνημόνιο και αυτόν το στόχο υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ, που ψήφισε το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο, που διαχρονικά φιλοδώρησε το κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και προνόμια, που έχει βάλει τη σφραγίδα της στους περισσότερους από τους αντιασφαλιστικούς και αντεργατικούς νόμους της τελευταίας τουλάχιστον 25ετίας, προσπαθεί κι αυτή να βγει από το κάδρο και να ξεπλυθεί από τα αντιλαϊκά της ανομήματα.
Σαν να μην υπηρετούν την ίδια στρατηγική και σαν να μην ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, προσπαθεί να το χρεώσει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεσμεύεται να το εφαρμόσει μέχρι κεραίας.
Για να χρυσώσει το χάπι, υπόσχεται ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», το οποίο παρουσίασε και ο Αντ. Σαμαράς πριν τις εκλογές του Γενάρη, σαν «δέλεαρ» προς το κεφάλαιο να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της διακυβέρνησης στο κόμμα του.
Ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης εννοείται ότι αποτελεί τον πυρήνα και αυτού του προγράμματος.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί προεκλογικά να παρουσιάσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ως την αναβίωση του παλιού δικομματισμού, την οποία τάχα ξορκίζει, για να απαλλαγεί από τις ευθύνες που το βαραίνουν.
Θέλει να ξεχάσει ο λαός ότι μέχρι και τον περασμένο Γενάρη το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε με τη ΝΔ. Οτι οι υπουργοί στις κυβερνήσεις του, αυτοδύναμες και συνεργασίας, έχουν συγγράψει και υπογράψει ορισμένους από τους πιο βάρβαρους νόμους. Οτι και τώρα, μετά την ψήφο του στο τρίτο μνημόνιο, ασκεί πιέσεις για την ταχύτερη εφαρμογή του και μ' αυτό το στόχο επιδιώκει να συμμετέχει στην επόμενη συγκυβέρνηση.
Η «Λαϊκή Ενότητα» είναι από τα κόμματα που δίνει πραγματική μάχη για να βγει από το κάδρο της πολιτικής που έφερε το λαό στον γκρεμό. Μάταια όμως. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην κοροϊδία του λαού για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Αριστεράς. Ούτε μόνο η συμμετοχή των στελεχών της στην τελευταία αντιλαϊκή συγκυβέρνηση.
Κυρίως είναι η προσήλωσή της στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα, με αναβίωση των δεσμεύσεων που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο μέχρι και λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.
Η Χρυσή Αυγή, τέλος, προσπαθεί να βγει από το κάδρο του συστήματος, που όμως υπηρετεί με τα μπούνια, παρεμβαίνοντας πολύμορφα, μέσα κι έξω από τη Βουλή για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και μάλιστα συγκεκριμένων μερίδων της.
Όλοι είναι μέσα στο ίδιο κάδρο: Του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει γνήσια εκείνους από τα λαϊκά στρώματα που έχουν τη διάθεση να αμφισβητήσουν το σύστημα και την πολιτική που τους εξοντώνει. Τώρα ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.

Άγγελος Κολόσακας, Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας με το ΚΚΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Με το μυαλό και την καρδιά, ΣΥΡΙΖΑ
09.09.15 13:07
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ: Με το μυαλό και την καρδιά, ΣΥΡΙΖΑ
Σε δέκα μέρες καλούμαστε να απαντήσουμε σ' ένα ιστορικό δίλημμα που θα καθορίσει το μέλλον μας για πολλά χρόνια.
Θέλουμε να διαπραγματευτούν τη μείωση του χρέους εκείνοι που επί χρόνια διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο; Ή εκείνοι που επέμεναν στην ανάγκη για τη δραστική μείωσή του;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας που είναι στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ ή το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα;
Θέλουμε να δώσει τη μάχη για το ψωμί του αγρότη το σάπιο καθεστώς της διαφθοράς ή εκείνοι που θα δώσουν μάχη για να μη ρημάξει η ελληνική ύπαιθρος;
Θέλουμε να διαπραγματευτεί τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ή αυτοί που επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα;
Ποιος; Αυτό είναι το κομβικό ερώτημα.
Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από όλα όσα πρέπει να αλλάξουν; Εκείνοι που όταν ο λαός αντιστέκεται, στέκονται στο πλευρό των δανειστών; Εκείνοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, φόρτωσαν όλα τα βάρη στους μη έχοντες, έκαναν τη δημοκρατία υπηρέτρια των μνημονίων και της ολιγαρχίας; Εκείνοι που επέβαλαν όλα τα σκληρά μέτρα, σχεδίασαν όλα τα σκληρά μέτρα, διαφήμισαν ως μονόδρομο όλα τα σκληρά μέτρα; Εκείνοι που 40 χρόνια έχτιζαν το σάπιο καθεστώς της διαπλοκής και του ρουσφετιού;
Ή εκείνοι που αντιστάθηκαν, έδωσαν μάχες, διαπραγματεύτηκαν σκληρά; Εκείνοι που έβαλαν τη χώρα και τους ανθρώπους του μόχθου πάνω από εξουσίες, πόστα, καρέκλες, ακόμα και πάνω από μια μερίδα του κόμματός τους;
Εκείνοι που όχι μόνο στο πρόγραμμα, αλλά και στην καθημερινή τους δράση εδώ και χρόνια, έχουν ως στόχο τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία και η χώρα;
Η επιλογή είναι δική σας.
Κι αν τις τελευταίες εβδομάδες καλλιεργήθηκε ένα κλίμα απογοήτευσης, γιατί δεν καταφέραμε όσα επιδιώκαμε με τους δανειστές, αν κάποιοι δραπέτευσαν από τις γραμμές μας μπροστά στις δυσκολίες, αν κάποιοι επιμένουν ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξουμε την καταστροφική ρήξη από τη δύσκολη συμφωνία, ας μην ξεχνάμε το βασικό: Καμιά απογοήτευση, καμιά αμηχανία, καμιά ιδιώτευση, καμιά διάσπαση, δεν πρόκειται να απαντήσει στο καίριο ερώτημα:
Σε ποιον θα εμπιστευτούμε τις τύχες της χώρας; Σε κείνους που την έθαψαν στο χαντάκι; Ή σε κείνους που πάλεψαν και μάτωσαν για να τη βγάλουν;
Σε κείνους που τη φυλάκισαν και επιμένουν ότι η φυλακή είμαι το μέλλον μας; Η σε κείνους που μέσα σε δυσκολίες και αντιφάσεις επιμένουν ότι η απελευθέρωση της χώρας και των ανθρώπων είναι ο μόνος δρόμος να βγούμε στο ξέφωτο;
Σε κείνους που βολεύονται και αναπαράγουν τη σημερινή πραγματικότητα της αδικίας και της φαυλότητας; Ή σε κείνους που πατάνε στην πραγματικότητα για να την αλλάξουν;
Ή εμείς ή αυτοί! Ας απαντήσουμε όλοι με το μυαλό και την καρδιά μας.
Το Κέντρο Νέων Γαννιτσοχωρίου πάει ... σχολείο!!!
09.09.15 12:37
Το Κέντρο Νέων Γαννιτσοχωρίου πάει ... σχολείο!!!
Τη φετινή σχολική χρονιά όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου
θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν όσες από τις δωρεάν δράσεις του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου επιθυμούν!
Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα θα έχει τίτλο: "Το δέντρο της γνώσης και της Δημιουργίας" και θα έχει ως βασικό στόχο τη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία, δημιουργώντας ένα καινοτόμο, πολιτιστικό σχολείο!
Το δέντρο της γνώσης και της δημιουργίας
Τα τμήματα και οι δράσεις του Κέντρου:
Τμήμα Εκμάθησης κιθάρας και ιστορίας της Μουσικής
Τμήμα Εκμάθησης Μπουζουκιού
Τμήμα Εκμάθησης Λαούτου
Τμήμα Χορωδίας
Κοινωνικό Φροντιστήριο
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Τμήματα Αθλητικών Δραστηριοτήτων
Τμήμα Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης
Τμήμα Εκμάθησης Σκακιού
Επίσης λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη και πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά
διαστήματα:
Σεμινάρια - Βιβλιοπαρουσιάσεις καιΕπιμορφωτικές Προβολές
Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
09.09.15 11:45
Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Συνέντευξη Τύπου - παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα γίνει αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,στις 12 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στον Πύργο
Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα
09.09.15 11:33
Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ THN ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ,
ΜΕΛΟΣ Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ Η ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
09.09.15 9:04
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Ελέχθησαν (781) άτομα και συνελήφθησαν (38) δράστες Βεβαιώθηκαν (168) τροχονομικές παραβάσεις Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν χθες (8-9-2015), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν: (781) άτομα και (230) οχήματα.
Προσήχθησαν: (86) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (38) άτομα, από τα οποία:
• (14) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• (7) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
• (7) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
• (2) άτομα για φθορές
• (2) ημεδαποί για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων
• (4) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις και βούλευμα δικαστηρίου,
• (1) ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών,
• (1) αλλοδαπή για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα,
Βεβαιώθηκαν :
• (168) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
09.09.15 8:27
Σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ηλεία
• Λήξη κατάθεσης προσφορών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας για την προμήθεια καυσίμων
• Γενική Συνέλευση της ΥΔΡΗΛ
• Διενέργεια διαγωνισμού για συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων ύδρευσης - αποχέτευσης - θέρµανσης των κτηρίων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και της άρδευσης του περιβάλλοντος χώρου, για ένα έτος
• Παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού για φιλανθρωπικό σκοπό
• Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Ωλένης
• Ο Καραγκιόζης εθελοντής στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς» στο Δημοτικό Σχολείο Μανωλάδας
• Διανομή ροδάκινων σε δικαιούχους του Δήμου Πηνειού

• Φιλικός αγώνας του Ολυμπιακού Σαβαλίων με τον Α.Π.Ο. Κουρτεσίου
• Φιλικός αγώνας του Κένταυρου Μαγούλας με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως
• Φιλικός αγώνας Κεραυνού Χειμαδιού και Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου
• Διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο των Κρεστένων στη μνήμη του Ανδρέα Τζούμα, υπό τη διοργάνωση του Α.Ο. Μακρισίων
• Έναρξη προπονήσεων για το βόλεϊ κορασίδων και παγκορασίδων του Κοροίβου Αμαλιάδας
• Φιλικός αγώνας μεταξύ της Δόξας Νέας Μανωλάδας και του Α.Ο. Λεβάντε Ζακύνθου
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας
09.09.15 7:36
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας
Από το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας γίνεται γνωστό ότι για τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 οι εγγραφές ξεκίνησαν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:
Α. ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:
Βιολί
Βιολοντσέλο
Κιθάρα
Πιάνο
Φλάουτο
Αρμόνιο
Κλαρινέτο
Σαξόφωνο
Μπουζούκι
Β. ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΩΔΙΑΣ (ΦΩΝΗΤΙΚΗ)
Κλασικό και Μοντέρνο τραγούδι
Γ. ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ
Ωδική
Αρμονία
Αντίστιξη
Φούγκα
Δ. ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών.
Ε. ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΣΤ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Οι εγγραφές γίνονται στο Ωδείο (κτίριο Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας 1ος όροφος) καθημερινά και ώρες 10-1 πρωί και 6-8 απόγευμα τηλ.:26220-25600.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη.
Κ.Ε.Α. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Σχετικά με τη χορήγηση πιστοποιητικών ορθολογικής χρήσης φαρμάκων
09.09.15 7:23
Κ.Ε.Α. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Σχετικά με τη χορήγηση πιστοποιητικών ορθολογικής χρήσης φαρμάκων
Aπό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εμπορίας και Διακίνησης Αγροτικών Προϊόντων - Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Αμαλιάδας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με τη χορήγηση πιστοποιητικών ορθολογικής χρήσης φαρμάκων:
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/ 90920/ 2013 (ΦΕΚ Β’ 1883) από 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων απο το γεωπονικό κατάστημα για επαγγελματική χρήση ή αντίστοιχα η αγορά γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση απο τον αγρότη-παραγωγό, θα γίνεται εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους πραγματοποιείται από πρόσωπο το οποίο διαθέτει Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αγρότες και οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων χωρίς πιστοποιητικό δε θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.
Η έννοια του επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την έννοια του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους, ακόμα και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.
Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα τηρείται μητρώο κατόχων πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, το οποίο θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο με μοναδικό κωδικό για κάθε κάτοχο πιστοποιητικού ώστε ακόμη και το γεωπονικό κατάστημα πώλησης φυτοφαρμάκων να μπορεί να ελέγχει με τον κωδικό, την ύπαρξη επικαλούμενου πιστοποιητικού.
Το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων θα χορηγείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής απο τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Σ.Ε.Α) μετά απο επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων σε ειδικά εξεταστικά κέντρα, η οποία διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων που τηρεί η Σ.Ε.Α.
Η Σ.Ε.Α. έχει δημιουργήσει μια βάση δοδομένων με 151 επικαιροποιημένες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής όπου μία μόνο επιλογή είναι σωστή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε σαράντα (40) ερωτήσεις μέσα σε ορισμένο χρόνο και το ποσοστό των σωστών απαντήσεων που απαιτείται για τη χορήγηση της πιστοποιητικού ανέρχεται στο 50% (ΦΕΚ 1791/20-08-2015).
Η κατάρτιση στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων διενεργείται τόσο απο δημόσιους όσο και ιδιωτικούς φορείς που διαθέτουν επαρκή δομή και οργάνωση για το σκοπό αυτόν.
Οι δημόσιοι φορείς κατάρτισης στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων είναι :
α. Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
β. Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
γ. Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
δ. Οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας δύναται να παράσχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους καταρτιζόμενους.
Οι ιδιωτικοί φορείς κατάρτισης στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων είναι:
Α. Αδειοδοτημένοι φορείς δια βίου μάθησης - μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Β. Πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 12 ωρών και μετά την ολοκλήρωσή του ακολουθούν εξετάσεις πιστοποίησης.
Με νέα εγκύκλιο (7716/ 89356/13-8-2015ΚΥΑ)[εφημερίδα Ενημέρωση] έχει ορισθεί το κόστος παραβόλου της εξέτασης υπέρ του Υπουργείου στα 25 ευρώ μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2015 ενώ μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας διαμορφώνεται στα 50 ευρώ.
Για του ιδιωτικούς φορείς πέραν του κόστους του παραβόλου της εξέτασης υπέρ του Υπουργείου των 25 ευρώ, το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιωτικού φορέα.
Η ισχύ του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι για πέντε έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις απευθυνθείτε στο ΚΕΑ Αμαλιάδας.
(Ελ. Βενιζέλου 33 ισόγειο – Τηλ. 2622038110)
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
09.09.15 6:51
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, με τα κάτωθι θέματα στην ημερήσια διάταξη:
Λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή της εμποροπανηγύρεως Στρεφίου.
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑ.ΑΟ και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Είσπραξη τελών για κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης του διυλιστηρίου πόσιμου νερού στον Ερύμανθο ποταμό».
Παραλαβή έγκριση μελέτης με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων».
Εγκρίσεις ΑΠΕ διαφόρων έργων.
Παρατάσεις προθεσμίας διαφόρων έργων.
Εγκρίσεις πρωτοκόλλων παραλαβής διαφόρων έργων.
Έγκριση της Α.Δ.Σ.25/2015 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Έγκριση και ψήφιση 2ηςαναμόρφωση προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2015».
Έγκριση της Α.Δ.Σ.47/2015 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Έγκριση και ψήφιση 5ης αναμόρφωση προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2015».
Έγκριση της Α.Δ.Σ.36/2015 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Έγκριση ισολογισμού οικονομικού έτους 2014».
Θεώρηση άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών.
Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης διαφορών έργων.
Έγκριση απολογισμού της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Έγκριση απολογισμού της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,.
Έγκριση της Α.Δ.Σ 5/2015 του ΝΠΔΔ Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015».
Συζήτηση και λήψη απόφασης για πολιτιστικές εκδηλώσεις με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.
Ενημέρωση για το ταξίδι του Δήμαρχου Αρχαίας Ολυμπίας στην Νάπολι της Ιταλία
Ημέρα παιδικών εκδηλώσεων την Παρασκευή στον Σταφιδόκαμπο
09.09.15 4:34
Ημέρα παιδικών εκδηλώσεων την  Παρασκευή στον Σταφιδόκαμπο
Το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Σταφιδοκάμπου διοργανώνουν ημέρα παιδικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Σταφιδοκάμπου.
Η ημέρα παιδικών εκδηλώσεων με τίτλο: «Τα παιδία παίζει...» περιλαμβάνει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, διαγωνισμός ζωγραφικής, διασκέδαση με κλόουν κ.α.
Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στην Ηλεία
08.09.15 18:49
Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στην Ηλεία
Πίκουλας Παναγιώτης
Αργυρίου Ευανθία
Αντύπα Αντιγόνη
Παλτάογλου Χαράλαμπος
Παναγόπουλος Βασίλειος
Μερελή Ζωή
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ανδραβίδας-Κυλλήνης
08.09.15 18:40
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνεχίζει τη λειτουργία του για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, προσφέροντας δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης σε ενήλικες στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
ΟΙΚΟΝΟΜΙA –EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
Την αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για το έτος 2015-2016 θα βρείτε στην ιστοσελίδα του δήμου:
http://www.andravida-killini.gr/index.php…
Για εγγραφές απευθυνθείτε:
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
(Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας, Παναγ. Παύλου 43, 2ος όροφος)
τηλ.: 26233 60416 – 6976532240 – 6973410410
e-mail: kdvm136@gmail.com
ΚΕΠ Λεχαινών, Πολυτεχνείου 2, 26233 60801, 26233 60802
ΚΕΠ Ανδραβίδας, Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας, Παναγ. Παύλου 43, 26230 55914, 26233 60401
ΚΕΠ Βάρδας, Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου, 26233 60601, 26233 60602
Συγκεντρώνουν καπάκια στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
08.09.15 18:19
Συγκεντρώνουν καπάκια στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Μαζεύω καπάκια, χαρίζω χαμόγελα" το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου συγκεντρώνει καπάκια από πλαστικά μπουκάλια ώστε να βοηθήσει οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
"Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε τη δική σας Συλλογή!
Βοηθήστε μας να χαρίσουμε αναπηρικά αμαξίδια, πρόσθετα μέλη ή εξειδικευμένα ορθοπεδικά είδη και πάνω απ' όλα".
Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΚΚΕ στην Ηλεία
08.09.15 17:43
Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΚΚΕ στην Ηλεία
Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
όλοι εσείς που φορτώνεστε τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που το ψήφισαν και είναι πρόθυμοι να το υλοποιήσουν και η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα οποία παραμένουν σε ισχύ.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό της Ηλείας, που όπως και ο υπόλοιπος λαός στην χώρα μας τα έχει δει σχεδόν όλα και τους έχει δοκιμάσει.
Είναι καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά.
Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια.
Να γυρίσουμε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα.
Να αντισταθούμε στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται.
Είναι καιρός να μην δώσει κανένας και καμιά, ψήφο στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες στο παρελθόν, ίσως είχαν επιλέξει το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτίμησαν, μια πολιτική λύση, πιο άμεση όπως νόμιζαν ή όπως τους φάνηκε, αλλά σύντομα απογοητεύτηκαν.
Το Γενάρη πολλοί εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες είπαν να δοκιμάσουνε την «πρώτη φορά αριστερά», με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν όμως λόγια του αέρα.
Όπως λόγια του αέρα αποδείχτηκαν και τα συνθήματα και οι υποσχέσεις περί τιμωρίας της διαφθοράς, περί τέλους της ρουσφετολογίας και άλλα.
Και αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα, ακριβώς, γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές, σε λάθος πολιτικές προτάσεις.
Στηρίζονταν σε στρατηγικές που δεν αμφισβητούσαν τον καπιταλιστικό δρόμο που φέρνει κρίσεις, φτώχεια και εκμετάλλευση.
Στηρίζονταν σε στρατηγικές υποστήριξης λυκοσυμμαχιών, του «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» όπως έλεγαν, δηλαδή της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ.
Σε παραδοχές ότι μια δήθεν καλλίτερη διαπραγμάτευση θα φέρει δήθεν καλλίτερη συμφωνία για το λαό.
Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα.
Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές τον καλούμε να σκεφτεί και να ψηφίσει, με βάση αυτή την πείρα, παλιότερη και πρόσφατη.
Υπάρχει λύση! Αυτήν προτείνει το ΚΚΕ!
Η μόνη δύναμη που μπορεί ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, η γυναίκα, ο νέος, κάθε πόλης και χωριού, να εμπιστευτεί και να ακουμπήσει γερά πάνω της είναι μόνο το ΚΚΕ.
To KKE δε ζητάει δύναμη για να διαχειριστεί την άθλια αυτή κατάσταση.
Προβάλλει την ανάγκη να οργανωθεί ο λαός και μαζί με το ΚΚΕ να παλέψουν για αλλαγή τάξης στην
εξουσία και όχι αλλαγή κάποιων προσώπων ή κομμάτων στη διαχείριση αυτής τη αντιλαϊκής εξουσίας.
Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού. Έχουμε σχέδιο που ξεκινάει από σήμερα.
Αυτό το σχέδιο είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες (βιομηχανία, αγροτική οικονομία, ορυκτό πλούτο, έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό). Μπορεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται εξαιτίας των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της υποταγής στο καπιταλιστικό κέρδος.
Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,
αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας, πρόνοιας.
Μια τέτοια πορεία ανατροπής δε θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τ’ άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.
Αυτές τις μέρες ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με το λαό, τη νεολαία, ότι μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ:
- Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.
- Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια.
- Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.
Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής.
Φτάνει πια!
Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα. Τις επόμενες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές,
τον καλούμε να σκεφτεί και να ψηφίσει, με βάση αυτή την πείρα, παλιότερη και πρόσφατη. Κι αυτή η πείρα λέει, ότι:
Το 2010 από το «λεφτά υπάρχουν» του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.
Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο που το ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Και σήμερα, το 2015, από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, παρέα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.
Ιδιαίτερα στο νομό μας, απευθυνόμαστε σε όσους και όσες έκαναν το βήμα το 2012 και κυρίως το Γενάρη του 2015, και απεγκλωβίστηκαν, έφυγαν απ’ τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα, με την προσδοκία ότι θα κάνει κάτι καλύτερο και τώρα νιώθουν πραγματικά
απογοητευμένοι και θέλουν να φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματικά τους πρόδωσε ή αισθάνονται προδομένοι, τους καλούμε να μην επιστρέψουν ξανά στα δοκιμασμένα κόμματα του κατεστημένου, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή στη θέση του Σαμαρά ήρθε τώρα ο Μεϊμαρακης ή στη θέση του Βενιζέλου ήρθε η Γεννηματά. Να μην εγκλωβιστούν σε ίδιας κοπής κόμματα με τα παραπάνω, όπως είναι το ΠΟΤΑΜΙ ή οι ΑΝΕΛ, που επίσης ψηφίζουν τα μνημόνια. Να μην εγκλωβιστούν σε αναχώματα και στις γνωστές ψεύτικες προσδοκίες, που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, το κόμμα του Λαφαζάνη, η Λαϊκή Ενότητα. Ούτε να πάνε σε χαμένες, σε άσκοπες επιλογές ή σε επιλογές ενίσχυσης διαφόρων, που τα διάφορα κέντρα της διαπλοκής τους κρατούσαν στη ναφθαλίνη και τώρα διαφημίζουν διαρκώς από τα κανάλια.
Πολύ περισσότερο βέβαια να μην ενισχύσουν φασιστικές - ναζιστικές εγκληματικές δυνάμεις όπως τη ΧΑ, που υπηρετούν κι αυτές τη σαπίλα αυτού του συστήματος.
Χρειάζεται τώρα, ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη βουλή και πάνω απ’ όλα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, τις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, τους χώρους νεολαίας.
Μαζί με το ΚΚΕ λοιπόν για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή εξουσία.
Αυτή ακριβώς την κατεύθυνση υπηρετεί το ψ/δ του ΚΚΕ και στο νομό μας. Αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές του χεριού και του πνεύματος, πρωτοπόρους εργάτες, υπαλλήλους,
αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού.
Στο οποίο επικεφαλής είναι:
ο σύντροφος Γιάνναρος Χρήστος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ ΝΑΤΑΣΑ: Συνεργαζόμενη Ιδιωτική Υπάλληλος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.
ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΑΒΑ: Εκπαιδευτικός Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας.
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ Εκπαιδευτικός Πρώην δήμαρχος Ανδρίτσαινας
ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Εκπαιδευτικός Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχάρως
ΤΣΑΣΗ ΖΩΗ Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης.
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα
08.09.15 13:45
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα
Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Αύγουστο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου του έτους 2015, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά - 488- άτομα. Ειδικότερα:
1 για ανθρωποκτονίες
4 για απόπειρες ανθρωποκτονίας
3 για ληστείες
59 για κλοπές/διαρρήξεις
52 για ναρκωτικά
58 για καταδιωκτικά έγγραφα
86 για παράνομη είσοδος & παραμονή
1 για διακίνηση λαθρομεταναστών
224 για λοιπά αδικήματα
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 308 υποθέσεις. Ειδικότερα:
1 για ανθρωποκτονίες
4 για απόπειρες ανθρωποκτονίας
2 για ληστείες
105 για κλοπές/διαρρήξεις
45 για ναρκωτικά
151 για λοιπά αδικήματα
Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες – σπείρες:
• Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών στο Αγρίνιο. Συνελήφθησαν δύο δράστες, ενώ αναζητείται ένας τουλάχιστον ακόμα συνεργός τους. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί σαράντα τέσσερις περιπτώσεις κλοπών.
• Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οχήματα στον Πύργο. Συνελήφθησαν (4) ανήλικοι ημεδαποί, και αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
3,10 γραμμάρια ηρωίνης περίπου
628,30 γραμμάρια κάνναβης περίπου
979 δενδρύλλια κάνναβης
60 δισκία ναρκωτικών
2.540 ευρώ
15 μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
1 Πολεμικό τυφέκιο
14 κυνηγητικά όπλα
6 πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
125 φυσίγγια
100 κιλά αγροτικών προϊόντων
860 είδη λαθρεμπορίου ( πακέτα τσιγάρων)
27 κιλά λαθραίου καπνού περίπουΣελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79